8 February 2012

Hoe ziet Nederland minister Uri Rosenthal

Op Nu.nl konden burgers (niet rechtstreeks) vragen stellen over de 'Arabische Lente' aan hun volksvertegenwoordiger minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal. Het grootste gedeelte van de vragen gingen dringend over in hoeverre Rosenthal eigenlijk Nederland nog wel vertegenwoordigt, omdat hij altijd de belangen van Israël als bezettingsmacht, en de misdaden die het pleegt, verdedigt, en beschermt tegen het internationaal recht. Maar Rosenthal gaf alleen antwoord op een paar vragen geselecteerd door de redactie van Nu.nl, die niet inhoudelijk over Israël gingen. Een van zijn stellingen was:

"Wanneer de Libische overgangsregering een plek wil heroveren binnen de internationale gemeenschap dan hoort daarbij dat het land investeert in goede betrekkingen met Israel."


Libië moet dus goede banden hebben met Israël, volgens Rosenthal. En anders... sancties? Mag Libië dat zelf niet bepalen? En moet Libië niet op de eerste plaats goede banden met Nederland hebben, uit de mond van een Nederlandse minister? Rosenthal vertegenwoordigt toch Nederland? Retorische vragen. Rosenthal vertegenwoordigt alleen de VS en haar joodse enclave Israël (USraël, zoals wijlen Willem Oltmans het noemde). Dat was volgens mij al langer duidelijk. Maar nu voor de rest van Nederland ook.

Enkele vragen en reacties waren:


Rosenthal maakt zich internationaal drukker om Israël dan om Nederland.
Waar ligt de loyaliteit eigenlijk van die man ?
Lijkt me een beter plan als hij gewoon tot de regering van Nethanyahu toetreedt.

Wat een schandelijke oproep! Niet alleen is de steun van Nederland aan Israel zonder voorwaarden vooraf, zie de regeringsverklaring, immoreel. Dat Rosenthal andere landen oproept zich zo te gedragen maakt het alleen nog maar erger. Het is het recht van landen andere landen die zich aan onderdrukking of bezetting schuldig maken te boycotten. Dus ik hoop niet dat Libie zich door dit soort zaken laat beinvloeden.

Wat moet een jonge democratie als Libië met een radicaal terroristen staatje als Israël? Dat gelobby voor Israël blijft onbegrijpelijk.

Wanneer komt de lente naar Israel?

Laat hij (uri) zich eens druk maken voor betere kansen voor de Palestijnen en het terugtrekken van Israel uit de bezette gebieden. Dan wordt het voor een boel landen makkelijker om goede betrekkingen met Israel te onderhouden.

Kan meneer Rosenthal aan de inwoners van Nederland uitleggen waarom Israël goede relaties met z'n eigen buren niet op prijs stelt. Israël kan alleen bedelen om geld en gunsten bij de USA en Europa, zich beroepend op gebeurtenissen van 70 jaar geleden.

Zit Uri niet per ongeluk bij de verkeerde regering, ik dacht toch echt dat dit Nederland is en niet Israel

Is deze man gek? Laat ze in Libie zelf kiezen met wie ze zaken willen doen, en Israel, die zich zo ongeveer tegen iedereen keert is niet zo maar een handelspartner.

Waar deze minister zich nu eerst druk om zou moeten maken is dat de arabische lente echte democratiën oplevert. Maar deze zetbaas van Israël maakt zich weer in de eerste instantie druk om de positie van Israël. Deze man en deze politiek is een aanfluiting voor Nederland we leidt tot onrecht t.o.v. de Palestijnen.

Tja, het lijkt me eerder dat Israel zich eens moet bekommeren over hun houding t.a.v de andere landen in de regio.
En dat is een politiek die Israel uit moet dragen en niet zoals Rosenthal doet tegenover andere landen.
De goede man deed er beter aan zich in te zetten voor de taak die hij hier voor Nederland uitoefent en waar hij voor betaald wordt.

Rosenthal is erg pro Israel. Israel zal zich juist anders op moeten gaan stellen. Libie hoeft niets van de bezetters en onderdrukkers.
Khadaffi was door hulp van Israel leider geworden. Die tijd is nu voorbij.
Rosenthal zou zich wat meer met Nederlnad bezig moeten houden in plaats van het schoothondje van israel steeds maar blijven spelen.
Hij heeft de plaats van Wilders overgenomen als het gaat om pro Israel gedrag.
Nogmaals, Libie moet niets.

Dus landen als libie moeten investeren in een goede realtie met Israel. Terwijl Israel tegen iedereen de wapens trekt.

Griekenland staat op het punt om te vallen, Syrie staat in de fik, Israel neigt ernaar Iran plat te gooien, er is nog zat hongersnood in de wereld, climate change, weet ik het allemaal. En onze slechtste minister spreekt over de noodzaak van een goede band tussen Israel en Libie.

Israel laat toch duidelijk zien dat ze met niemand vrienden willen zijn.

Rosenthal, dat is toch dat figuur die meer bezig is met het wel en wee van Israel dan van Nederland.
Dat is toch dat rare mannetje die apartheid een goede zaak vindt.
Dezelfde man die Iran veroordeelt voor het eventueel hebben of onderzoek doen naar nucleaire wapens en Israel, dat deze wapens heeft niets durft te zeggen.

Rosenthal beantwoordt geen vragen over de Arabische Lente
Rosenthal houdt voor de zoveelste keer een propagandapraatje.

Sorry Uri maar mensen als jou die oogkleppen op hebben,partijdig zijn,
vriendjes politiek bedrijven en de hand boven het hoofd houden zou ik
het liefst in het openbaar de huid vol willen schelden.
Mensen als jou zorgen voor tweedeling in de wereld en helpen het naar de
afgrond.
Door mensen als jou worden anderen wanhopig omdat ze geen hoop meer hebben in hun toekomst en die van hun kinderen,gaan ze radicaliseren en
voeren ze wanhoopsdaden uit.
Als ik de mogelijkheid had om mensen als jou hun plaats te wijzen dan had ik jou bij de kraag gepakt,de 2e kamer uitgesleurt en op de hoek van een straat gezet om de straatkrant te verkopen.

Het is toch verdomme niet te geloven dit. Het eerste waar hij weer over gaat staan zeuren is een goede band met de terreur staat israel.

Laat Rosenthal lekker zitting in de Knesset nemen, kunnen we hie weer iemand neerzetten die doet waar hij voor gekozen is. En dat is in mijn ogen toch vooral Nederland vertegenwoordigen.

jezus kan die rosenthal niet in israel gaan wonen of zich hier bezig houden met belangrijke NL zaken !!

Investeert Israel dan ook in goede banden met Libie, of maakt dat niet uit volgens de minister ?

Dit is een vorm van corruptie. Als jij dit doet dan mag je dit. Waarom niet helpen om aan te sluiten bij de internationale gemeenschap en van daaruit juist bouwen aan relaties.

Is Uri de buikspreekpop van Netanyahu tegenwoordig? Geneuzel van Rosenthal, dat niemand serieus neemt. Israël is volop bezig met haar anti-Iran lobby, heeft geen oog voor wereldvrede, schijt aan de buren en aan VN-resoluties!

Uri mag dan wel van joodse afkomst wezen, maar volgens mij is hij onze volksvertegenwoordiger en misbruikt hij zijn positie keer op keer voor persoonlijke doelstellingen . Als VVD stemmer irriteert me dat , Uri kan beter in israël een politieke loopbaan starten, ik voel mij niet vertegenwoordigt door de VVD via hem.

Onze minister van Israelische zaken komt weer eens in actie.
Ik moet hem nageven dat hij in elk geval niet schijnheilig onbevooroordeeld over probeert te komen.

Het is buitengewoon smerig zulke politieke spelletjes die o.a. deze minister speelt. Aan de andere kant; ironisch genoeg ben ik blij dat hij hiermee kwam want zo heeft hij zijn ware aard onthult. Nu weet iedereen waar deze minister voor staat.

Ik dacht dat Minister Rosenthal de "Nederlandse" minister van buitenlandse zaken was? Volgens mij niet want dan zou hij gezegt hebben dat Libië ook moet investeren in banden met Nederland ipv Israël. Hij komt nu meer over als een tweede Avigdor Lieberman (minister van buitenlandse zaken van Israël)

De minister van Israelische zaken heeft weer gesproken.


meer over Uri Rosenthal op dit weblog.


TRANSLATE

1 comment:

  1. Deze minister spoort niet en deugt niet!
    Hoe komt zo iemand in hemelsnaam op een ministerspost terecht: ons land is diep gezakt met dergelijke "leiders".

    ReplyDelete