28 October 2011

Arie Slob spreekt voor financiers van illegale nederzettingen

Arie Slob (fractievoorzitter ChristenUnie) was op woensdag 30 november 2011 gastspreker bij de Nederlandse financiers van de illegale joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Genaamd het Ondernemersplatform 'Werken aan de Toekomst'.
http://christenenvoorisrael.nl/2011/12/slob-waardeert-werk-platform/Eerder meldde Slob dat hij "begrip" had voor de dood van o.a. honderden Palestijnse kinderen, een actie die hij "gerechtvaardigd" en "legitiem" noemde.

ChristenUnie-voorman Arie Slob is deze week in Israël, waar "iedereen het erover eens is dat de aanval op Gaza legitiem is". Ook Slob zelf twijfelt daar niet aan. "Ik heb begrip voor de onvermijdelijkheid van deze aanval."

Slob is er na gesprekken met Israëliërs persoonlijk van overtuigd geraakt dat de strijd die Israël voert in Gaza gerechtvaardigd is. "Ik heb begrip voor de onvermijdelijkheid van deze aanval.

"André Rouvoet heeft eens gezegd: een vriend van Israël moet ook kritiek kunnen leveren. Daar ben ik het nog steeds mee eens. Maar als het gaat om Gaza, is het wat mij betreft evident dat het ingrijpen van Israël te rechtvaardigen is."

(Nederlands Dagblad, 6 januari 2009, gehele tekst hier)

TRANSLATE

No comments:

Post a Comment