14 May 2011

Sp!ts, leuke krant voor haatzaaiers en randdebielen

Normaliter sla ik voor het nieuws de gratis Sp!ts over, omdat het een haatzaaiend roddelvod is dat het 'nieuws' uiterst eenzijdig en meestal bronloos weergeeft. Afgezien daarvan zijn er de racistische reacties op de website, die daar ongeremd moord en doodslag mogen bepleiten op voornamelijk 1. moslims, 2. Arabieren, 3. Palestijnen, en 4. linkse mensen. Maar vandaag maak ik een uitzondering, omdat Sp!ts deze keer zelf bewijst dat er ook aan haar personeel het nodige mankeert. Zo schreef ene N. Deutekom - bekend van berichten als 'Oma gooit peuter bij vuilnis' en 'Meisje krijgt orgasmen door hotdogs' - eergisteren:

Osama’s vrouw wilde gemarteld worden

De jongste vrouw van Osama bin Laden, Amal Ahmed Abdul Fatah, wilde het liefst dood gemarteld worden. Het liefst samen met haar man. Dat zegt haar familie tegen persbureau Associated Press.

Nou, dat ging er bij de Sp!ts-lezers in als God's woord in een ouderling:

Dus deze muts wil eauk in haar ondergoed een headshot ontvangen?
A. De Bree | 13-05-11 | 10:52

Primitief barbaarse primaten.
RobertJamesFischer | 13-05-11 | 09:42

Nikaab over dr kop en en neuken voor de taliban
Piemeltje | 13-05-11 | 00:50

Geef die moslimzeug lekker wat ze wil. Zijn we van dat gezeik ook meteen af.
kibbesoeb | 12-05-11 | 23:27

boeie? hadden ze je maar door de kop geschoten
Zor[NL] | 12-05-11 | 22:48

Kom maar hier met die bitch, ik zal d'r wel even een paar hengsten voor d'r kopvod geven!
peacemaker | 13-05-11 | 15:21

Jammer dat ze de hele familie niet meteen opgeruimd hebben.
TiSNiX | 13-05-11 | 17:59

Het werkelijke nieuws was: Osama bin Laden's youngest wife wanted to be martyred, says family. De redactie Sp!ts houdt blijkbaar niet van woordenboeken, dus ging men er maar van uit dat "martyred" iets met martelen te maken heeft. Want de woorden lijken toch best wel op elkaar! Duh! Daarnaast zijn moslims/Arabieren allemaal gek, dus is het logisch dat die graag gemarteld willen worden, moet de redactie gedacht hebben.

De auteur N. Deutekom is online redacteur Noortje Deutekom (1988), een meisje met fotomodelaspiraties dat een jaar in de VS heeft gewoond als uitwisselingsstudent, zo schrijft ze op haar weblog: "Amerika is ongelovelijk!!!" . Je zou dus mogen aannemen dat de schrijfster de Engelse taal wél redelijk beheerst. Maar wanneer je het Nederlands op haar oude weblog leest, moet je toch concluderen dat we met een halve analfabeet te maken hebben. Die weliswaar gestudeerd heeft aan de Fontys Hogeschool Journalistiek. Maar niet verassend geen diploma heeft behaald.

Sp!ts wordt uitgegeven door BasisMedia BV, onderdeel van Telegraaf Media Groep, en heeft naar zeggen bijna 2 miljoen lezers, met name "studenten, starters en young professionals onder de 35 jaar". Dat zal nét de groep mensen zijn die het meeste gebruik maakt van het openbaar vervoer.

5 comments:

 1. Beste heer Terminus,

  Hoe lang heeft u gezocht naar mijn naam op de lijst van afgestudeerden tussen 1980 en 1995. Ik ben immers geboren in 1988.

  Verder een kleine tip. Haal even die spelfout uit uw blog. Verrassend wordt met dubbel –r geschreven. Staat zo knullig.

  Veel liefs,
  Noortje Deutekom

  ReplyDelete
 2. Beste Noortje,

  Zeg maar mevrouw Sonja hoor.

  U heeft dus niets te melden over het feit dat u 2 miljoen lezers voor het lapje gehouden heeft?

  Het leek mij dat iemand die een 'opleiding' (?) aan een HBO voor 'Journalistiek' heeft afgerond, wel enige beroepseer zou bezitten. Dus geen praatje pot houdt in een extremistisch roddelvodje.

  Tenslotte nog een vraag: als u naar de reacties kijkt, bent u daar dan blij mee? Is dat een prettig gevoel, dat u met uw schrijven dat soort reageerders aantrekt? En dat uw roddelvodje die reacties laat staan? Twijfelt u daar wel eens over? Of u wel het goede doet? Met zo'n opleiding moet je daar toch wel de hersens voor hebben?

  ReplyDelete
 3. En wat bezielde je eigenlijk, toen je schreef dat iemand graag doodgemarteld zou willen worden?

  ReplyDelete
 4. Ja Noortje, neem ontslag bij Spits en doe Sonja na. Schrijf blogs die door geen hond gelezen worden en plaats dertig tweets op een dag.

  Liefs,
  Een FHJ-student die ook niet voor haar zevende is afgestudeerd

  ReplyDelete
 5. Hoe kan het ook anders: iets zonder bewijs en bron beweren - dat moet wel een cursusje 'creatief schrijven' *kuch* zijn geweest op Fontys. Voor journalisten met een rugzakje?

  ReplyDelete