30 March 2011

Zwijgen is goud, voor Israël

De "Joodse" schurkenstaat gaat aan zichzelf ten onder. Gisteren las ik in Haaretz:

Israel threatens unilateral steps if UN recognizes Palestinian state

Foreign Ministry instructs envoys in 30 countries to send 'diplomatic protest' to host nations over plan for September vote in General Assembly.

Israel informed the 15 members of the United Nations Security Council last week, as well as several other prominent European Union countries, that if the Palestinian Authority persists in its efforts to gain recognition in September as a state within the 1967 borders, Israel would respond with a series of unilateral steps of its own.
...
Ideas have been floated on the right wing of the political spectrum in recent weeks, suggesting, for example, that Israel might apply Israeli law to the West Bank or annex major settlement blocs to Israel.

Kortom, de rogue state chanteert het Westen: als jullie niet doen wat wij zeggen dan gaan we de Palestijnen weer eens flink straffen.

Volkskrant: "diplomatiek dreigement"

De Volkskrant verzwijgt in het geheel dat Israël haar ambassades in 30 landen de opdracht heeft gegeven om haar dreigement te verspreiden. De krant wil doen laten geloven dat het zomaar een mededeling was van "een bron bij de Israëlische regering", gericht aan niemand in het bijzonder. De bedoeling hiervan is dat het zogenoemde "diplomatiek dreigement" van Israël niet al te brutaal en agressief overkomt. Dat het "dreigement" "diplomatiek" wordt genoemd hoort daar ook bij, want dit heeft natuurlijk weinig met diplomatie te maken, maar alles met chantage: pas op of we gaan de Palestijnen weer collectief straffen - en dat is dan jullie schuld.

Reformatorisch Dagblad: "diplomatiek offensief"

Daar waar de Volkskrant het nog een "dreigement" durft te noemen, meent het gereformeerde dagblad dat het een "diplomatiek offensief" betreft. De draai die dit christelijk zionistisch propaganda-orgaan eraan geeft is dat het "diplomatiek offensief" volledig losstaat van het 'onduidelijke' dreigement van "een serie eenzijdige stappen" tegen de Palestijnen. Volgens RefDag zijn dat twee verschillende zaken die geen samenhang hebben. De lezer hoeft namelijk niet te weten dat "de Joodse staat" een schurkenstaat is die landen chanteert en het volk dat zij bezet collectief straft voor het op democratische wijze opkomen voor hun recht.

Nieuws.nl publiceerde dezelfde tekst als die van de Volkskrant.

En dat was het weer. Israël dreigt (een gedeelte van) de Westelijke Jordaanoever unilateraal te annexeren, als straf voor de Palestijnen, voor het democratisch en geweldloos opkomen voor hun recht. En op drie berichten na zwijgen onze "kwaliteitskranten". Niet belangrijk. Geen nieuws. Geen Israël Goed Nieuws Show. Hoeft het publiek niet te weten. We zullen het "diplomatiek offensief" binnenkort van Rosenthal, CIDI en de rest van de Nederlandse pro-Israël lobby gaan meemaken. En kunnen lezen in onze "kwaliteitskranten", die daarin ongetwijfeld wel brood in zullen zien.

1 comment: