8 March 2011

Verhagen en Wientjes boosten business in Qatar

Onze samenleving is een democratische rechtsstaat, gebaseerd op fundamentele waarden. Dit geeft de beste garantie voor respect voor mensenrechten. Juist daarom is het van belang dat mensen kennis hebben van hun rechten, dat zij mogelijkheden hebben om aanspraak te maken op die rechten en dat zowel burgers als overheid samen bijdragen aan de versterking van de waarden die het fundament van onze samenleving vormen. Nederland wil zich er graag voor inzetten dat in zowel binnen- als buitenland draagvlak voor mensenrechten bestaat, dat de juiste infrastructuur aanwezig is om recht te halen, en dat sprake is van een democratische samenleving waarin waarden als gelijkwaardigheid, gerechtigheid, humaniteit, solidariteit en vrijheid tot hun volle wasdom kunnen komen.
(Mensenrechtenrapportage 2009, Maxime Verhagen)

Een prominente club Nederlandse zakenlieden zullen in het gevolg van koningin Beatrix, prins Willem Alexander en zijn vrouw prinses Maxima Zorreguieta (van de Argentijnse Videla-clan) het golfstaatje Qatar aandoen voor een staatsbezoek. Onder de bezielende leiding van vice-premier Maxime Verhagen en Bernard Wientjes, voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW en vicevoorzitter van de SER. Verhagen en Wientjes vormen een voor de hand liggend duo, omdat Wientjes' lobby tijdens de kabinetsformatie Verhagen op zijn huidige plek heeft gezet. Volgens Wientjes hebben wij momenteel een "droomkabinet". Vorig jaar werd Wientjes door de Volkskrant tot Invloedrijkste Nederlander uitgeroepen.De Qatari hebben volgens het CIA World Fact Book het hoogste gemiddelde inkomen ter wereld. Dat betekent o.a. dat 80% van de bevolking bestaat uit gastarbeiders die worden ingevlogen om het vuile werk te doen, en de mensenhandel (en seksslavernij) welig tiert, en de migranten worden uitgebuit door hun werkgevers. Vrouwlijke migranten in de huishouding en kinderverzorging staan bloot aan mishandeling en verkrachting.


The Gulf Times, Qatar’s top-selling English daily newspapers published the following racist cartoon in today’s edition. Instead of portraying maids as the defenseless victims of abuse, which they too often are, they are shown a child-killers. This cartoon is a manifestation of the prevalent racist attitude toward migrants in the region. (bron)

Een woord gebruiken dat een 'belediging van de islam' is resulteert in 7 jaar gevangenisstraf. Zo kreeg een Syrische man die vloekte, omdat zijn mobieltje tijdens een conversatie ophield omdat het beltegoed op was, gevangenisstraf met daarop volgende deportatie. Een nieuwe wet is in de maak die het bekritiseren van religie, het leger en de emir strafbaar maken. Voor vrouwen geldt bovenal de discriminerende sharia-wetgeving.

En daar gaan wij onze business uitbreiden, onder leiding van een naar eigen zeggen ambassadeur van mensenrechten. In Nederland mogen wij het vanwege ons beschavingsvernisje niet meer, gastarbeiders uitbuiten, dus wijken we uit naar het buitenland. Want met onze koopmansgeest is de keuze tussen fatsoen en geld verdienen, over de ruggen van uitgebuite armoedzaaiers, niet moeilijk.Lees ook:
» The Gulf States Become a Graveyard for Nepali Workers
» Qatar, the World Cup, Migrant Workers and Human Rights
» Qatar: How The World's Wealthiest Nation Per Capita Relies on Migrant Worker Labor

No comments:

Post a Comment