12 March 2011

Moordpartij in nederzetting was geen zelfverdediging

Een kolonistengezin met drie jonge kinderen is vrijdag in hun huis in de nederzetting Itamar op de bezette Westelijke Jordaanoever door naar zeggen militante Palestijnen vermoord. De twee ouders, twee kinderen van elf en drie jaar en een baby van drie maanden zijn met messteken om het leven gebracht.

Volgens de Telegraaf ligt "de Westelijke Jordaanoever in Israël". Dat is het achterlijke niveau van nota bene de grootste krant van Nederland.

De wereld reageert geschokt op wat niet een "incident" wordt genoemd. De dader(s) voerde geen "actie tegen Hamas" of "militaire operatie" uit. Het was geen "vergeldingsactie". Het was ook geen "zelfverdediging", immers, Palestijnen hebben geen "recht op zelfverdediging", noch op "veiligheid" en al helemaal niet op "een veilige staat".

"This was a very harsh terror attack, a whole family was wiped out by despicable cowardly murderers who came in the dead of night and killed innocent children, a woman and man as they slept" (Salon)


The Bloody Bed Of Al-Qawasmy After The Attack - occupiedpalestine.wordpress.com

Hetzelfde commentaar ontbrak in Israël totaal tijdens en na de massaslachting in Gaza, waarin "lafhartige soldaten" hele families "uitroeiden" en meer dan 300 "onschuldige kinderen vermoordden", "in hun slaap" en "in het holst van de nacht". Toen was Israël, maar ook Nederland, verre van "deeply shocked". "God doet wonderen" schreef Christenen voor Israël op haar website, terwijl Israël fosforbommen gooide op een zeer dichtbevolkt en afgegrendeld gebied. Volgens onze regering was het bloedbad in Gaza "niet buitenproportioneel". En het bloedbad op de Mavi Marmarmara was dat ook niet. Nee, dat betrof traditioneel "noodzakelijke" "zelfverdediging", want het ging immers om de misdaden van "de Joodse staat".


"Zelfverdediging": At least twenty-six members of the Al-Samouni family in Gaza were deliberately murdered by the Israeli armed forces. Israeli forces prevented Palestinian paramedics from entering the house for days after the strike. When Red Cross workers eventually got into the house, they found four emaciated Samouni children, who had been trapped there for days with their mothers’ corpses.

Is het geen merkwaardig fenomeen, die omkering van zaken? Nee, want het leven van een Palestijn heeft in onze westerse ogen over het algemeen weinig waarde. Aan de kwantiteit in de berichten in de media kunnen we opmaken dat het leven van één jood ongeveer honderd keer belangrijker is dan die van een Palestijn. Stelt u zich de reactie van de wereld eens voor wanneer Palestijnse milities 300 joodse kinderen in twee weken aan flarden zouden schieten.

Vandaar de enorme aandacht van de westerse media voor het bloedbad in Itamar, en bijvoorbeeld niet voor een Palestijnse bejaarde, die "per ongeluk" midden in de nacht in zijn slaap op korte afstand met 13 kogels door hoofd en hart werd doorzeefd. Waarna niemand gestrafd werd, want het was gewoon een foutje van het Israëlische leger. En daar was niemand "zeer geschokt" over.

De moord op de kolonistenfamilie is een walgelijke daad en de dader(s) moeten worden opgepakt en berecht. Maar het is net zo walgelijk te noemen dat het beschaafde Westen keer op keer, en al decennialang, de Israëlische terreur en moordpartijen op de Palestijnen goedpraat.


Occupied Jerusalem 11-10-04 - Army-backed Jewish terrorists on Monday attacked and cut the arm off a 9 year old boy and shot and seriously wounded a Palestinian and beat many other olive harvesters south West of Nablus in the West Bank. (bron)

1 comment:

  1. As an Israeli I despise your untruth propaganda. In which you use the tactics of Goebels. We, the Israelies and our armed forces are among the most humane forces in the world. Even judge Goldstone had to retrace his anti Israeli views. It would be better if you would stop trying to destry Israel and reach a paece with us. Most of the dead in the arab world, including Gaza and the WestBank, are through arab hands.

    ReplyDelete