10 March 2011

De Westerse doodscultuur

Illinois schaft de doodstraf af. Weer een stapje dichterbij beschaving?


De nog steeds geëerde "ontdekkingsreiziger" Christopher Columbus "ontdekte" Amerika.
Illustratie: "Historicle American icon, Christopher Columbus, and his brother Bartholomew, mass murdered some two million of the Taino people on the island of Hispaniola in just four years. In their quest to kill and torture as many people as possible they built extremely wide gibbets, hanging victims with feet barely touching the ground amidst fire caused a slow strangling burning death."

Hoe vervuld van walging zijn we wanneer er foto's uit Iran komen van gehangenen in het openbaar. En terecht. Maar wanneer de VS iemand ter dood brengt, dat niemand mag zien, ontbreekt de verontwaardiging daarover totaal, en worden geen verontwaardigde Kamervragen gesteld door de bekende opgewonden standjes met hun Bomb Iran agenda. Onthoofding en steniging zijn immens populair voer voor de westerse nieuwsconsument, want het is toch wel weer een bewijs dat onze beschaving superieur is, die dat soort methodes barbaars acht (behalve bij de Britten, maar dat slachtoffer was al dood). Zo denken we. Hoe barbaarser niet-westerlingen zich gedragen, hoe beschaafder en fatsoenlijker wij worden. Dat is het idee.

Maar wat dacht u wat een bombardement met een mensenlichaam doet? Ook al gaat het met "hoogtechnologische" "preciziewapens", "smart bombs", in een "clean war", veilig op afstand, vanuit de lucht. Niemand die zich dat afvraagt, want de enige lijken die we in onze zelfbenoemde "kwaliteitspers" te zien krijgen zijn hooguit de slachtoffers van onze barbaarse vijanden. Omdat we het niet willen zien, niet willen weten, dat we vuile handen maken, dat we heel veel onschuldige burgers doden, in landen waarin, laten we het beestje bij de naam noemen, inferieure, achterlijke en gewetenloze mensen wonen. Zoals ooit de joden in ons reeds beschaafde en Verlichte Europa dat ook waren. En natuurlijk omdat oorlog verkocht moet worden, dus geen twijfel of geen lastige vragen mag oproepen. Heeft u wel eens in krant of uitzending beelden van een dode Talibanstrijder gezien? Wanneer je met Google zoekt op 'Taliban gedood' dan krijgen we een lijst berichten met foto's met daarop een vervaarlijk uitziende levende Talibanstrijder, een westerse militair in actie of een wapenbeursfoto van ons materieel, blinkend opgepoetst voor de gelegenheid.

Onze premier Jan-Peter Balkenende waagde het om te stellen dat "De Taliban probeert op een laffe manier de vrede en veiligheid te dwarsbomen", en noemde het gebruik van (de Amerikaanse) bermbommen "een laffe methode". Het ging er in als koek.

Maar onze zogeheten 'linkse' pluche- en moraalridders doen het niet beter hoor. Op 27 juli 2006 schreef Jan Marijnissen dat voor "Hamas, Hezbollah en andere organisaties [...] een mensenleven klaarblijkelijk niet telt." U begrijpt het, dat was vier maanden voor de Tweede Kamerverkiezingen, en hoe meer je de barbaren ontmenselijkt, hoe beter de Westerse burger zich voelt - en hoe meer stemmen dat oplevert.


Zo ziet een dode (hoewel fysiek nog redelijk intacte) Talibanstrijder er uit.


Wounded Knee, de terroristen van weleer, 29 december 1890


Beschaving brengen in het Midden-Oosten: "Army girls gone wild" in Irak (bron)


"Taliban "the End" Dead fighters - 1/35 scale Verlinden Productions #1827 ... 2 figure set of highly detailed modern era (dead) Taliban fighters. Great detailing for your next diorama." Hier te koop voor $14,79.


My Lai, Vietnam, 16 maart 1968. Wordt tot op de dag van vandaag verkocht als een "tragedie", terwijl het natuurlijk een Amerikaanse massaslachting betrof.


Een Amerikaanse brievenbus.


Libanon 2006: Israël, "de enige democratie in het Midden-Oosten", bombardeerde een dag lang een VN Unifil basis, ook na meldingen van de VN en waarschuwingen van het hoogste niveau, waarbij naast burgers, zoals dit 13-jarig meisje, vier onbewapende peacekeepers om het leven kwamen. Het was geen probleem, omdat Israël ook tot een Westers en beschaafd land wordt gerekend.


Amerikaanse Abu Ghraib gevangenis, Irak 2008. De VS is een beschaafd Westers land, dus werden de verantwoordelijken niet gestrafd, op enkele sukkels laag in rang na.

En U dacht zeker dat Abu Ghraib een incident, een abberatie, een perversie was? Neem eens een kijkje in een gevangenis in de VS: America's Brutal Prisons, Britse Channel 4 documentaire, 2006.

No comments:

Post a Comment