7 March 2011

Afshin Ellian zet zichzelf te kakken

Afshin Ellian verschiet zijn zaad in Elsevier. U weet het zo onderhand wel, als er iets is dat opwindende gevoelens in de voormalige Sovjet-agent uit Afghanistan (meer info) en de Julius Streicher der lage landen losmaakt, dan zijn het wel Arabieren en (andere) moslims. Vanuit zijn comfortabele rookstoel schrijft Afshin Ellian weer met verve dat Arabieren achterlijk en beesten zijn. Vandaar dat ook de NRC deze beroepsklager af en toe inhuurt, het levert immers lezers en Siegheil-geroep op, hetgeen in een moderne "kwaliteitskrant" toch niet mag ontbreken.

Nog nooit heeft Ellian in Elsevier een woord vuil gemaakt aan Khaddafi en zijn regime in Libië, maar nu klaagt hij dat "de westerse media" in gebreke zijn gebleven. Waar hij zelf deel van uitmaakt. Erger nog, hij beweert dat diezelfde media, met hun "antisemitische Westerse en islamitische ondertoon", veel meer aandacht hebben voor Palestijnen. Terwijl Ellian bijna geen schrijfsel kan overslaan zonder de Palestijnen níet te noemen. Transparant, en dus dom, maar vooral hypocriet.

Als toetje krijgen we van Ellian een 'bewijs' van de achterlijkheid van Arabieren voorgeschoteld:

"Donderdag [24 februari] onthulde Fars (een nieuwsagentschap gelieerd aan de Revolutionaire Garde van Iran) dat Khaddafi eigenlijk een Jood is. Khaddafi’s moeder was een Jood, volgens Fars."

Allereerst is het Fars News Agency geen Arabisch persbureau, maar Iraans, en dus Perzisch. Waaraan dat gelieerd zou zijn is geheel voor rekening van de schrijver, die zijn argument blijkbaar nog wat extra moet inkleuren. Bekend is in ieder geval dat het een pro-regeringsmedium is, dus zo ongeveer wat de NOS voor Nederland is.

Ellian vertaalt voor de lezer echter niets uit het bericht, dat in Farsi (Perzisch) geschreven is. Hij rekende er blijkbaar op dat zijn kolonne mede-extremisten zijn beweringen niet zullen toetsen. Klopt, daar zijn ze ook te volgzaam voor - maar dat ben ik niet. Met een vertaalmachine ontdekken we dat de bewering, dat Kaddafi een jood zou zijn, niet van Farsi News, noch uit Iran komt, maar... uit Israël. Israël, Ellian's geliefde joodse Utopia, dat verdedigd moet worden totdat de laatste druppel moslimbloed uit een Palestijns stenengooiertje gewrongen is. En daar herkende ik de bewering ook van, aangezien ik die een half jaar geleden in een Israëlische krant heb gelezen.

In het bericht van Fars News staat dat op de Israëlische televisiezender Channel 2 een joodse vrouw genaamd "Rachel Sadh", naar zeggen de tante van Khaddafi, werd geïnterviewd, en die beweerde dat zijn moeder een joodse was. Fars News noemt ook het boek 'The Mossad Papers' (of: Files, Documents, etc.) van ene Jack Taylor, die dat ook zou hebben beweerd. Het boek kan ik nergens terugvinden, maar het gerucht wel.

Op 21 februari schreef het Israëlische magazine Israel Today over de zaak, nog uitgebreider als Fars News. Dat was dus al eerder dan de "donderdag" (24 februari) van Ellian. Die probeerde de waanzin en ongetwijfeld het antisemitisme van moslims/Arabieren/Iraniërs whatever aan te tonen, maar hij valt door de mand omdat hij met een verhaal dat uit Israël komt. Dus niet "door Fars", maar door het israëlische Channel 2.

Is dit een verzinsel van een halve gare islam-Iraan, professor Ellian?

No comments:

Post a comment