18 February 2011

Aanklacht tegen Israëlische minister Lieberman in de maak

Niet in de Nederlandse media:

De Israëlische procureur-generaal Yehuda Weinstein gaat "binnen enkele dagen" zijn besluit aankondigen om een aanklacht te formuleren tegen minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman. Lieberman wordt verdacht van fraude, vertrouwensbreuk, het witwassen van geld en het belemmeren van de rechtsgang. Lieberman zal niet beschuldigd worden van omkoping, en mogelijk ook niet van heling.

DeMorgen.be | Reuters | 17.02.2011

Het bureau van de procureur-generaal zou eerst een reeks vergaderingen houden om de exacte bewoordingen van de aanklacht te formuleren.

Na een vijf jaar durend onderzoek had de politie in 2009 reeds aanbevolen Lieberman te vervolgen wegens het ontvangen van smeergeld, heling, fraude, vertrouwensbreuk, belemmering van de rechtsgang, het omkopen van getuigen en het witwassen van geld. Lieberman blijft zijn onschuld uitschreeuwen.

De politicus, in een niet al te ver verleden nog buitenwipper in Moldavië, heeft steeds gezegd dat hij ontslag zou nemen mocht hij in staat van beschuldiging worden gesteld. Zijn extreem-rechtse partij Yisrael Beiteinu (Ons Israël) is de grootste coalitiepartner van Likoed-premier Benjamin Netanyahu. (belga/edp)


Avigdor 'Hiroshima' Lieberman en collega Uri 'ik heb er alles aan gedaan' Rosenthal
in Jeruzalem, 7 februari 2011.

No comments:

Post a Comment