9 December 2010

Wikileaks - If you don't come to democracy, democracy will come to you

"Information is the currency of democracy."
Thomas Jefferson, derde president van de verenigde Staten

U.S. Navy Vice Admiral William H. P. Blandy, his wife, and Rear Admiral Frank J. Lowry cut a cake made in the shape of a mushroom cloud at a reception for Operation Crossroads, November 6, 1946.

Ze lezen onze email, waarom mogen we dan hun emails niet lezen? Wikileaks en Assange hebben tot nu toe niets gedaan wat strafbaar is, en de cables worden door o.a. de Guardian en de New York Times verspreid, die ze van tevoren screenen. Zelfs het Pentagon stelt dat er nog niet één slachtoffer gevallen is door het werk van Wikileaks. En toch worden ze vervolgd. Dát is crimineel, dat valt onder staatsterreur.

Heeft u nog verduisteringspapier?

Actueel zijn de berichten over "de internetoorlog" en de "internetguerilla". Dat is hetzelfde als beweren dat Nederland in oorlog is met Turkije wanneer ik mijn buurman Aygül een opdonder zou geven. In werkelijkheid hebben een paar hackertjes, onder het motto 'Payback' eventjes de sites van Visa, Paypal en MasterCard platgelegd. Bij een staking worden ook bedrijven platgelegd. En het middel van protest en druk uitoefenen door te staken is een door de wet beschermd democratisch recht. Wikileaks te hypen aan de hand van de bijverschijnselen is in simpelweg de aandacht afleiden van de inhoud van de gelekte documenten - authentieke informatie die ons laat zien hoe de wereld werkelijk in elkaar zit. Die informatie aan burgers onthouden is een grove schending van onze grondrechten.

De gevolgen van de activiteit van Wikileaks die in het bericht Bedankt Assange, het is nu echt oorlog naar voren worden geschoven duiden op een gebrek kennis van zaken. Immers, het proces van toenemende controle en repressie was al op stoom voordat Wikileaks bestond. Na 9/11 werden er vrijheidsbeperkende en repressieve maatregelen genomen waar Joseph Stalin blij van zou zijn geworden. De in dit bericht genoemde consequenties, zoals de "digitale muren" en de "legers van beveiligers", zijn reeds actueel. Maar het is nog erger, want de repressie beperkt niet tot het internet maar grijpt diep in in het leven van burgers. Dat de meeste burgers zich daar niet bewust van zijn hebben we te danken aan de de commerciële massamedia, de handlangers van de loopjongens (politici) van de macht. Lees hier een artikel van Joris Luyendijk die verslag van dat systeem van collaboratie doet, toegespitst op Nederland.

We mogen in onze handen knijpen met het groepje 'hacktivisten', wanneer je beseft dat verandering, echte verandering, traditioneel gepaard gaat met geweld. Met kaarsen branden, op fluitjes blazen en andere zogeheten ludieke acties is nog nooit een permanente verandering teweeg gebracht. Alle (massale!) protesten tegen kernwapens bijvoorbeeld, hebben er niet voor gezorgd dat de 22 B61-kernbommen Volkel zijn verwijderd, en wij geen illegale kernwapenmacht meer zijn. We moeten echt heel blij zijn met elke vorm van vreedzaam verzet dat maar een heel klein beetje effectief zou kunnen zijn, en waarbij geen bloed vloeit.

If you don't come to democracy, democracy will come to you. Republikeinse Conventie 2008 in St. Paul (Minnesota, V.S.). Meer dan 300 demonstranten, maar ook journalisten, werden gearresteerd. Een derde daarvan tijdens een concert van Rage Against the Machine op grond van illegale samenscholing.

US embassy cables: Revealed: US secret operation to help Visa and Mastercard

US embassy cables: US embassy in Madrid asks Spain to find creative solutions to Nazi looted art problem

'Zweden maakte strenge antipiraterijwet na druk VS'
De Zweedse overheid stelde een strengere antipiraterijwet in na diplomatieke druk van de Verenigde Staten. De VS wilde dat de Zweedse regering op zes punten actie zou ondernemen tegen piraterij. Zweden deed dat op vijf van die zes punten.

Capitalism rocks! Amazon verkoopt Embassy cables

Wikileaks cable: Texas Company (DynCorp) Helped Pimp Little Boys To Stoned Afghan Cops

US embassy cables: Shell says 'we have people in all relevant Nigerian ministries'

WikiLeaks cables reveal secret Nato plans to defend Baltics from Russia
US embassy cables: Baltic blueprint just the beginning of Nato rethink

Why WikiLeaks Is Good for Democracy
Outraged politicians are claiming that the release of government information is the criminal equivalent of terrorism and puts innocent people's lives at risk. Many of those same politicians authorized the modern equivalent of carpet bombing of Baghdad and other Iraqi cities, the sacrifice of thousands of lives of soldiers and civilians and drone assaults on civilian areas in Afghanistan, Pakistan and Yemen.

US embassy cables: New UN chief is 'director general of all states, but in agreement with us'

I am Julian Assange

Cover van modeblad Vogue, WOI.

UPDATES

Nederlandse Wikileaks-inval blijkt Bredolab-actie
De politiebus en ‘rondspeurende’ rechercheurs die de NOS vastlegdehebben niets met AnonOps te maken.

GroenLinks wil bescherming voor hosts Wikileaks

Ook website Sarah Palin gehackt door WikiLeaks-aanhangers

Al meer dan 1300 WikiLeaks-mirrors

Zweden steunt Wikileaks - De Zweedse betaaldienst voor websites Flattr blijft gewoon donaties doorsturen naar klokkenluiderssite WikiLeaks. Dat meldde het bedrijf donderdag.

Gert-Jan Bogaerts weet nog niet wat de "jurisdictie" van Wikileaks is - en snapt er dus helemaal niets van van. Ik hou het op beroepsdeformatie.

BERICHT INMIDDELS VERWIJDERD (dit is van Google Nieuws):
Ambassadeur Bangkok stapt op wegens Wikileaks
NU.nl - ‎3 uren geleden‎
DEN HAAG - De Nederlandse ambassadeur in Thailand, Tjaco van den Hout, vertrekt ''om hem moverende redenen'' vervroegd van zijn post in Bangkok...

No comments:

Post a Comment