25 August 2010

CIDI bepleit Orwelliaanse censuur van de geschiedenis

De Koninklijke Bibliotheek (KB) in Den Haag gaat nazistische kranten uit de Tweede Wereldoorlog toch op internet zetten. De bibliotheek vindt het belangrijk "om de historische werkelijkheid ongecensureerd aan iedereen ter beschikking te stellen." Uitstekend natuurlijk, want de beste lessen leer je altijd uit de geschiedenis. Voor wie wíl leren.

Het CIDI, volgens Haaretz een "pro-zionistische lobbygroep", bepleit echter de Orwelliaanse censuur. "Het is straks heel gemakkelijk te zoeken hoe de nazi's dachten over joden," meldt Ronny Naftaniël. Dat is het zonder NSB-teksten ook, maar daar denkt hij blijkbaar niet aan. Op de lagere school werd er bij ons al ingestampt hoezeer de joden hebben geleden onder de nazi's. Palestijnen bestonden toen gewoonweg niet.

Die reactie is niet vreemd, aangezien het CIDI spreekt voor de staat Israël ("Centrum Informatie en Documentatie Israël"), die zoals u weet een niet al te beste naam heeft op het gebied van informatievoorziening. Maar wat wel dom is, is dat Naftaniël er op tegen is, omdat hij meent dat de NSB nog zo 'leeft' dat die teksten zullen aanzetten tot antisemitisme. Maar het CIDI zou juist enthousiast moeten zijn, omdat Israël zonder antisemitisme, en zeker zonder de holocaust, veel meer moeite (en minder 'argumenten') zal hebben om haar misdaden jegens andere semieten (Palestijnen) te legitimeren.


De Echo, een tijdschrift voor NSB leden.

Gelukkig is het ook heel gemakkelijk om op te zoeken hoe Israëliërs over Palestijnen en andere semieten (en moslims) denken. Niet zozeer in Nederland, omdat 'Israël', middels christenzionisten en lobbyclubs als het CIDI, een dikke vinger heeft in onze media, alsmede in onze politiek. En het belang van Israël in Nederland (en Europa) is om zo goedertieren mogelijk over te komen. Maar in Israël zelf neemt men geen blad voor de mond om racistische en fascistische ideologiën vrijelijk te laten stromen. Zelfs in het parlement en in wetgeving.

"Eind augustus houdt de bibliotheek een besloten bijeenkomst met experts, zoals het NIOD en het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). De NSB-kranten zijn op verzoek wel in te zien bij de KB." schrijft de NRC. U leest het: het CIDI, een lobbyclub, wordt een "expert" genoemd. Waarom dat is las u in voorgaande alinea.

No comments:

Post a Comment