24 April 2010

RefDag: Israëlparagraaf ChristenUnieprogram "evenwichtiger"

LUNTEREN - De Israëlparagraaf in het verkiezingsprogramma van de CU is zaterdag op het ChristenUniecongres iets aangepast en daardoor volgens kiesvereniging Rotterdam "evenwichtiger" geworden.

De passage over Israël werd uitgebreid met de volgende zin: "Van Israël en de Palestijnen wordt een constructieve houding in het vredesproces gevraagd. Deze houding krijgt betekenis als Israël zich constructief opstelt in het nederzettingenbeleid en de Palestijnen Israël als staat onomwonden accepteren." Volgens de indiener van kiesvereniging Rotterdam is de passage zo "evenwichtiger" geworden. (bron)

Ergo: volgens de ChristenUnie stelt Israël zich niet constructief op in het vredesproces. En hoe gaat de ChristenUnie daar op reageren? Heel eenvoudig: niet. De ChristenUnie heeft de schending van VN-resoluties en de misdaden van Israël altijd gesanctioneerd. En waarom hoeft Israël volgens de ChristenUnie het bestaansrecht van de Palestijnen niet te accepteren? Heel eenvoudig, omdat (joodse) Israëli's meer waarde hebben als mens dan Palestijnen. En zo is het voor de ChristenUnie altijd al geweest. Met evenwicht heeft dat niets te maken. Wel met hypocrisie en racisme.

No comments:

Post a Comment