4 January 2010

Bas Belder, waarzegger

Het is verbazingwekkend hoezeer Nederlandse christelijke politici zich druk maken over Iran. Er zijn 203 landen in de wereld, maar het lijkt alsof Israël, Iran, en een beetje Nederland natuurlijk, de enige landen ter wereld zijn. Elke 3 seconden sterft er een kind aan gebrek - maar zo belangrijk is dat niet. Wat is het geval: Europarlementariër en voorzitter van de Commissie Israël in het Europees Parlement Bas Belder (SGP) is boos. Boos omdat het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken een afspraak afgezegd heeft. Belder's verontwaardiging is schromelijk overdreven. Maar nog merkwaardiger is dat Bas Belder en zijn delegatie over bijzondere paranormale vermogens blijken te beschikken!

Hij had al eerder gepleit om een bezoek van een delegatie van het Europees Parlement aan Iran tot nader order af te gelasten. De Iraanse autoriteiten waren hem echter voor en stelden de ontmoeting afgelopen zondag uit. Europarlementslid Bas Belder (SGP/CU): "We hadden van meet af aan slechte voorgevoelens."

De visa waren al verstrekt, de vluchten geboekt. Ondanks de Israëlische stempels in zijn paspoort, had Belder toestemming gekregen om deze week de Islamitische Republiek Iran binnen te reizen. Teheran haalde echter op het laatste moment een streep door de rekening en liet de EP-delegatie weten dat er „meer voorbereidingstijd” voor het bezoek nodig was. (bron)

"Belder weet wel beter." schrijft de pseudo-journalist van het refokrantje, ene Mr. Richard Donk (Meneer? Meester?), niet verassend ook een SGP'er. Maar Belder weet helemaal niks, ondanks al zijn Israëlische stempels in zijn paspoort. Belder heeft bij mijn weten zowiezo nog nooit met een Palestijn of een Israëlische Arabier gesproken (smetvrees neem ik aan) laat staan dat hij weet van de Israëlische racistische dictatuur en Apartheidsregime als het voor hen op reizen aankomt. tenminste, dat weet hij wel, maar hij negeert het. "Op dit tijdstip is er in Iran sprake van verscherpte repressie. Er vallen doden, mensen verdwijnen." En dankzij de inspanningen van Bas Belder en zijn zogeheten christenen moeten Palestijnen dat ook meemaken, alleen veel langer en veel omvangrijker. Maar daar zwijgt de filosemiet.*


De grens die Bas Belder prima vindt.

De paranormale wereld van Bas Belder bestaat uit de evil niet-christenen en niet-joden van de Iraanse regering die speciaal tegen hem en zijn delegatie een complot heeft gesmeed om zodoende repressie uit te kunnen oefenen in eigen land. Volgt u het nog? Het is een samenzwering op internationaal niveau, met Bas Belder als middelpunt, die zichzelf blijkbaar heel erg belangrijk vind. Bas Belder is zo vol van zichzelf dat hij verwacht met egards in Teheran ontvangen te worden terwijl hij dat land én zijn regering én zijn religie al jarenlang verkettert.

En wat vindt de Heere van Bas Belder? Slaan wij er het Woord Gods op na, dan moeten waarzeggers als Bas Belder: "zekerlijk gedood worden; men zal hen met stenen stenigen; hun bloed is op hen." (Leviticus 20:27) En dat geldt ook voor homo's (Leviticus 20:13).

*filosemiet: een antisemiet die van joden houdt. Zie de oprichter van de SGP en collaborateur dominee Kersten

5 comments:

 1. Ik kan dit geen artikel noemen, het is een kreet, een wild geschreeuw van iemand die niet voldoende fatsoen kan recruteren om medemensen eenvoudig de verschuldigde eerbied te geven. Meneer Richard Donk is eenvoudig meneer Richard Donk, een journalist. Stempels in paspoorten hebben daar niets mee te maken. De heer Donk, mij welbekend schrijft overigens heel wat beter, kwa stijl en taalgebruik dan de "schrijver" van bovenstaande insinuaties. Een filosemiet is iemand met een voorkeur, zelfs liefde voor Joden, Wat heeft dat met anti-semiet te maken en verder, wat is er onfatsoendelijk aan een partij die SGP heet?
  Wat ik niet snap is dat deze kreten toegestaan zijn in het Internet. Klaagt daar nu nooit eens iemand over?

  ReplyDelete
 2. Het was even zoeken, maar dan heb ik ook iets. Uit mijn eigen essay Ch..Charly, ik ben een christen uit 1993 (moet ik het toch eens online zetten?):

  "De filosemiet ziet eigenlijk dezelfde jood ls de antisemiet, maar wat de laatste erg vindt, vindt de eerstgenoemde prachtig. Een argument met minder gewicht dan een veertje kan de balans in de andere richting doen doorslaan."

  Het kan nog korter: de filosemiet ziet geen mens, maar een jood.
  Wie niet inziet dat "liefde voor Joden" identiek is aan jodenhaat zal de laatste nooit begrijpen en dus niet kunnen bestrijden.

  Maar waarschijnlijk is dat ook helemaal niet de bedoeling.

  ReplyDelete
 3. Wiesje, u bent het dus niet met me eens. Tja, wat nu.
  Een bewezen antisemiet en jodenverrader ontkennen dat hij dat was, dat is er 'onfatsoenlijk' aan de SGP. En dat is nog mild uitgedrukt. Daarnaast zijn SGP'ers aardshypocriet als het om de misdaden van Israël gaat, maar daar gaat u niet op in.

  "De filosemiet ziet geen mens, maar een jood", prima omschrijving AdR. Zijn wereld bestaat uit joden en niet-joden. In wezen is hij nog precies dezelfde antisemiet als van voor de Tweede Wereldoorlog, maar door zijn schuldgevoel gedreven moet hij nu van joden gaan houden in plaats van ze te haten.
  Ik herrinner mijn oma, die de nazi's heeft meegemaakt, die zich altijd heel erg kwaad maakte over het feit dat er na de oorlog opeens duizend keer meer mensen in het verzet hadden gezeten als tijdens de oorlog. Via vrienden ken ik het verhaal van een collaborateur die tot aan zijn dood volhield dat hij joden had helpen onderduiken.

  ReplyDelete
 4. De SGP. Geweldig evengoed - in eigen kring eisen dat meisjes en vrouwen geen leggings dragen, want dat is mannenkleding (!), intussen vergetend dat Jezus zelf (Zelf) in een soortement jurk rondgelopen moet hebben en intussen kwijlen bij beelden als deze.
  Ach, de SGP.

  ReplyDelete
 5. Hi there

  David Cronin here; I'm a journalist based in Brussels and have written a book about Europe's relationship with Israel, which will be published in November: http://www.plutobooks.com/display.asp?K=9780745330655&

  I am contacting you because I am writing an article for The Electronic Intifada on Bastiaan Belder's role in the pro-Israel lobby.

  I was wondering if I could have a brief conversation with you (ideally tomorrow, Thursday) about Belder. I'd be very happy to call you if you can give me a number where you can be reached. My email address is dvcronin@skynet.be

  Thanks in advance and best wishes

  DC

  ReplyDelete