18 April 2007

Bush en zijn unilaterale zorgen

De Amerikaanse president George Bush heeft de Soedanese president woensdag gewaarschuwd dat hij nog een kans krijgt om het geweld in Darfur te stoppen. Gebeurt dit niet, dan zullen de VS Khartoum sancties opleggen en andere strafmaatregelen overwegen. Bush deed zijn uitspraken tijdens een rede in het Holocaust Museum in Washington.
De Amerikaanse regering spreekt over een genocide in Darfur. De strijd daar heeft al 200.000 mensen het leven gekost en meer dan 2,5 miljoen mensen raakten ontheemd.

Schrijft het ANP vandaag. President Bush en zijn handlangers zijn zo overstuur (ook van de 33 doden in Virginia) dat alle andere getallen, die verband houden met het bloed aan hĂșn handen, verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Tweeduizend dollar voor een echtgenoot met complimenten van het Amerikaanse leger

Een zon die uitbundig scheen op president Bush in het Holocaust Museum. Hetzelfde museum dat Google Earth zover heeft gekregen om getallen van slachtoffers en vluchtelingen bij de dorpjes in Darfur op de Google kaart te zetten. met een link naar het museum voor meer informatie. Jubelend werd dit initiatief door de wereldpers binnengehaald. Maar niemand die schreef dat het ook eens tijd zou worden om hetzelfde te doen met de bezette gebieden. Met een linkje naar het Holocaust Museum voor meer informatie.

Irak sancties (1990-2003)
Meer dan een half miljoen kinderen onder de 5 jaar gestorven door ondervoeding en gebrek aan medicijnen (UNICEF 1999)

Irak oorlog (2003-nu)
655.000 of meer burgerdoden in Irak. (± 500 per dag) Gewonden worden niet geteld.
Irakezen gevlucht: 2 miljoen (± 1000 per dag)
Soldaten van de coalitie: 3512 doden, 26,188 gewonden

Nieuws, maar dan anders:
De Amerikaanse president George Bush heeft zichzelf woensdag gewaarschuwd dat hij nog een kans krijgt om het geweld in Irak te stoppen. Gebeurt dit niet, dan zullen de VS Washington sancties opleggen en andere strafmaatregelen overwegen. Bush deed zijn uitspraken tijdens een rede in het Holocaust Museum in Washington.
De Amerikaanse regering spreekt over een genocide in Irak. De strijd daar heeft al 655.000 mensen het leven gekost en meer dan 2 miljoen mensen raakten ontheemd.

No comments:

Post a Comment