26 August 2005

party in utah

Vertaling van het verslag van een boze ooggetuige en video.

Gisterenavond (red. 22 augustus jl.) was ik geboekt om een uur te spelen op een festival even buiten Salt Lake City in Utah. Er was een enorme belangstelling voor dit feest en in de voorverkoop gingen al 700 kaartjes weg. De promotie was gweldig, ze gaven zelfs voorbedrukte draaitafelmatjes weg.

Enfin, we arriveerden zo rond 11:15 uur en het was een vet feest. Het was in de openlucht, omgeven door bergen (red. Spanish Fork Canyon). Ze hadden een prachtige lichtshow die de bergen deed oplichten, het geluid was perfect, en zo'n 1500 mensen hadden het enorm naar hun zin. Maar...

Om ongeveer 11:30 uur stond ik achter het podium met iemand te praten toen ik zag dat er een helikopter verscheen boven de bergtoppen. Ik grapte: "Kijk nou, Big Brother komt eraan." Ik zat er niet ver naast.

De helikopter vloog steeds lager en begon met een zoeklicht op de menigte te schijnen. Ik was nogal overdonderd en keek alleen maar naar dat ding terwijl het over onze hoofden cirkelde. Toen ik weer naar de mensen keek zag ik een vent in een camouflagepak met een geweer langslopen. Op dat moment drong het tot iedereen door wat er aan de hand was. Een paar "soldaten" renden naar het podium om het geluid uit te zetten en begonnen te schreeuwen: "get the fuck out of here or go to jail." Toen werd het echt gevaarlijk.

Niemand verzette zich. Echt waar. Ze hadden politiehonden ingezet, en ik zag dat een hond een signaal gaf dat iemand dope bij zich had of zo. De soldaten vielen die jongen vervolgens aan (met z'n vieren), schopten hem een paar keer in z'n ribben, en duwden hun knieën in zijn zij en in zijn rug. Terwijl de soldaten hem boeiden waren ik en 1000 anderen al bezig om te vertrekken, zonder protest. Maar voor ik het doorhad gooiden ze een blik met fucking TRAANGAS in het publiek. Toen begon iedereen te schreeuwen en te rennen in paniek. Huilende meisjes, jongens overstuur ... wat een zootje.

Nu is dit alleen maar wat ik heb gezien, maar ik heb veel meer gehoord over wat er die avond gebeurd is. En dat is echt geen geroddel van een oververhitte raver, maar uit de monden van de organisatoren zelf.

- Een van de vrienden van een organisator (een hele kleine vrouw) werd door een politiehond aangevallen. Toen ze probeerde om onder de hond uit te komen greep de politie haar. Drie volwassen kerels begonnen haar IN HAAR BUIK TE SCHOPPEN.

- De politie heeft drie videotapes van het gebeuren in beslag genomen. Mensen probeerden de toestand op tape te zetten. De politie zag een jongen filmen, renden achter hem aan, gooiden hem op de grond, en toen liet hij ook zijn camera vallen. Gelukkig, een vriend greep snel de camera en rende ermee weg. Goede opnamen. Maar dat kan niet de enige tape zijn. Met 1500 mensen moet er meer gefilmd zijn.

- De politie verzamelde de medewerkers en de organisatie bij elkaar en de hoofdorganisator liet hen de officiële toestemming zien voor het feest, hij zei: "Hier, ik heb toestemming gekregen." Toen zei de politie: "Nee, dat heb je niet," en gristen het papier uit zijn handen. Vervolgens zetten ze een geweer tegen zijn slaap en zeiden: "get the fuck out of here right now."

Okee... nu even serieus. Dit evenement was 100% legaal. Men had elke toestemming gekregen die de gemeente nodig achtte. Met had het festival ook verzekerd, voor 2 MILJOEN DOLLAR. Men had professionele bewaking ingehuurd om iedereen te onderzoeken op alcohol en drugs (ja, zelfs elke auto werd doorzocht). O ja, ik moet er ook bij vermelden dat ze alle bewakers hebben gearresteerd op grond van het in bezit hebben van drugs.

Een ander interessant gegeven is... de politie had geen opdracht van de gemeente gehad. De eigenaresse van het land waarop het feest werd gehouden heeft al een rechtzaak tegen de gemeente lopen voor iets dergelijks. Een paar maanden geleden verhuurde ze haar land voor een feest en dat werd toen ook door de politie ontruimd. En moet je opletten: de politie dwong haar om HAAR EIGEN LAND te verlaten. Jazeker. Ze arresteerden haar niet, maar ze werd verbannen van haar eigen land!!!

Vergis je niet, dit soort dingen gebeuren hier, in een van de MEEST conservatieve staten van de VS. En dit is eng... een grote schending van onze burgerrechten. De politie had geen zin in dit feestje, dus maakten ze er even een eind aan. Ondanks dat alles wettig en legaal was. De organisatoren hebben 20.000 dollar in dit feest gestoken en hebben alles gedaan om toestemming van de stad te krijgen, alleen maar om het verpest te laten worden door radicale neocons met een eigen agenda.

Dit was een van de engste dingen die ik ooit als ooggetuige heb meegemaakt. Het is bijna niet te beschrijven hoe surrealistisch dit was. Helikopters, assault rifles, traangas, soldaten in camouflage outfit... waarom? Was dat nu echt nodig?

Dit moet groot nieuws worden in Amerika. Tenminste in de muziek scene (landelijk)... dit kan iedereen en overal gebeuren. Wanneer we het recht kwijtraken om vreedzaam samen te komen, dan sanctioneren we ook de politie om dit soort illegale acties te houden, en dat is BULLSHIT!

Gisterenavond het systeem, naar de klote... Ze overvielen een 100% legaal feest en hebben tegelijkertijd veel mensen pijn gedaan. De organisatoren hebben al 6 formele aanklachten klaarliggen en ook de ACLU (red. American Civil Liberties Union) bemoeit zich ermee.

Ik weet zeker dat er binnenkort foto's hiervan naar buiten gaan komen (en hopelijk ook video). Ik verzeker je dat ik ze hier op 404 zal posten, zodat iedereen kan zien hoe de politiestaat Amerika opereert.

Video van de razzia.
FOX13 tv met infraroodopnamen uit een helokopter en interviews met ooggetuigen.

2 comments:

  1. De american dream, ja we moeten hier in Nederland vooral naar dat land kijken wat alles oplost met bommen en granaten en andere excessen. Kunnen de Chinezen de wereld geen plezier doen en Amerika van de landkaart af nuke.

    ReplyDelete
  2. Nou, ik las toevallig gisteren dat China voor Amerika opeens more EVIL is dan Irak was - dus kijk uit met wat je zegt. Er zit natuurlijk logica in, want chinezen zijn niet blank, niet christelijk, niet rechts en ook niet zo enthousiast over Amerika geloof ik.

    ReplyDelete