14 January 2014

Hoeveel demonstranten bij PGGM?

Een groep demonstranten van de fundamentalistische filosemitische organisatie Christenen voor Israël hebben gisterenmorgen bij PGGM in Zeist geprotesteerd tegen de "boycot" van Israël, onder leiding van directeur Roger van Oordt en opperrabijn Binyomin Jacobs.


Afgelopen maandagmorgen bij de poort van PGGM in Zeist.

PGGM heeft eenvoudigweg besloten dat het niet, of in ieder geval zo min mogelijk, wenst mee te werken aan oorlogsmisdaden en mensenrechtenschendingen. Prijzenswaardig dus, en vrij uniek voor een Nederlands bedrijf. Maar daar zijn de zionisten en gereformeerden tegen, om bekende racistische en ideologische redenen.

Tenminste, de demonstranten beweren dat Israël geboycot wordt, gesteund door de berichten uit de pro-Israël media (o.a. de Volkskrant, ND, RTV Utrecht, Reformatorisch Dagblad, Nieuwsuur, Elsevier, etcetera) - maar dat is niet het geval. De bedoeling van deze propaganda is om Israël (bedoeld wordt: Israël exclusief de niet-Joden) zoals gewoonlijk in de slachtofferrol te zetten. Ik ga er ook van uit dat de Israëlische ambassade heeft opgeroepen tot deze demonstratie, die als vanouds nauwe banden onderhoudt met Christenen voor Israël en andere zionistische organisaties.

Ook niet verassend is dat de demonstratie veel aandacht krijgt in de massamedia, in tegenstelling tot demonstraties tégen de misdaden van Israël. We zien er weer de bekende mensen met de bekende vlaggen, de bekende ramshoorn en het shalom-geroep.


We mogen zodoende concluderen dat de NOS een flinke schep bovenop de telling van Christenen voor Israël zelf doet, en voegt aan het betreffende artikel ook nog eens 6 audiofragmenten toe. Welk belang heeft de staatszender bij deze overdrijving? Misschien heeft de NOS weer geluncht op de Israëlische ambassade, en daarbij een persbericht toegeschoven gekregen om over te schrijven?


Extremistische rabbijn


De aanwezigheid opperrabbijn Binyomin Jacobs - lijkt me wel nieuws: een religieuze leider die demonstreert tegen een Nederlands bedrijf - wordt door de meeste media verzwegen. Heel verassend is dat niet, omdat deze rabbijn er nogal racistische ideeën op nahoudt, net als de Israëlische Shas partij, waar hij op gestemd zou hebben als hij in Israël zou wonen. Hij beweert o.a. dat elke niet-jood een antisemiet is. Blijkbaar heeft Christenen voor Israël, nota bene een club met antisemitische achtergrond, daar geen probleem mee.
Als een Nederlandse imam dergelijke taal uitsloeg zou de verontwaardiging echter groot zijn, en zouden er Kamervragen over gesteld zouden worden.

Het was echter geen bezwaar om in 2013 de rabbijn tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau te benoemen, hetgeen ook geen berichten in Nederland opleverde. In Israël was het echter groot nieuws.

Precies een jaar later klaagde Jacobs over het feit dat het afscheidsfeest van Beatrix als koningin op een Joodse feestdag viel, op zijn bekende slachtoffertoon: "Joden worden met hun neus op de feiten gedrukt: we horen er niet bij. Dat doet best pijn." (NRC). Vijf dagen later ontkende hij dit weer. (Volkskrant).


V.l.n.r.: De veroordeelde ex-burgemeester van Urk Dick Schutte (voorzitter CvI), Shimon Peres en Roger van Oordt in 2010.

Nederzettingenhandel in gevaar

Roger van Oordt, directeur van Christenen voor Israël: "We willen dat het besluit van PGGM om te stoppen met beleggingen in vijf Israëlische banken wordt teruggedraaid." Dan moet ook gezegd worden dat Van Oordt tevens uitbater is van het Israël Producten Centrum, een commerciële onderneming die grotendeels illegale nederzettingenproducten verkoopt (en daarvoor vreemd genoeg wordt beloond door onze Belastingdienst). De heling van deze gestolen goederen is een lucratieve handel, goed voor een winst van 1,5 miljoen euro per jaar, zo zei Van Oordt in in 2009 in de Israëlische krant Yedioth Ahronot (Ynet). Die winst wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal vrijwilligers, "consulenten" genoemd, die die producten in hun huiskamer verkopen. Hetgeen volgens mij ook illegaal is.
In ieder geval is het dus volkomen logisch dat Van Oordt met zijn protest niet alleen de reputatie van Israël wil beschermen, maar ook zijn handel.
TRANSLATE

No comments:

Post a Comment