6 December 2012

Verelendung: 1,1 miljoen Nederlanders kunnen niet meer rondkomen

Verelendung: de voortdurende verslechtering van de positie van de proletarische klasse, die afhankelijk is van de kapitalisten. De armoede zal steeds groter worden.


De armoede in Nederland neemt snel toe. Naast ouderen, allochtonen en alleenstaande ouders kunnen ook steeds minder zelfstandig ondernemers de eindjes aan elkaar knopen.

Het aantal Nederlanders dat per maand te weinig overhoudt om goed van rond te komen, is in 2011 met 180 duizend toegenomen, tot 1,1 miljoen. Het gaat om 7,1 procent van de bevolking, becijfert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in het rapport Armoedesignalement 2012, dat vandaag verschijnt.

Voor het eerst deze eeuw neemt ook het aantal personen toe dat kampt met 'langdurige armoede'. In 2011 leefde 2,5 procent van de Nederlanders vier jaar of langer onder de armoedegrens, in 2010 was dat nog 2 procent.

Zelfstandigen vangen de hardste klappen op. In 2011 was het aantal arme zelfstandigen voor het eerst groter dan het aantal armen in loondienst (175 duizend versus 170 duizend). Mede daardoor hebben dertigers en veertigers, die vaker voor zichzelf werken of tijdelijke dienstverbanden hebben, voor het eerst een grotere kans op armoede dan vijftigers. Bij huishoudens die bijstand ontvingen, liep het aandeel armen op van 65 naar 68 procent.

(Volkskrant 06.12.2012)

In 2011 rapporteerde de OECD dat haar 34 lidstaten, waaronder Nederland, meer financiële ongelijkheid kenden dan ooit eerder in de afgelopen dertig jaar.

Top 5 rijkste landen van Europa 2011:
 1. Liechtenstein
 2. Luxemburg
 3. Noorwegen
 4. Zwitserland
 5. Nederland

Top 10 rijkste landen ter wereld 2012 (IMF):
 1. Luxemburg
 2. Qatar
 3. Noorwegen
 4. Zwitzerland
 5. Australie
 6. Verenigde Arabische Emiraten
 7. Denemarken
 8. Zweden
 9. Nederland
 10. Canada

Millionaire Fair / Masters of LXRY 6-10 december 2012, RAI Amsterdam


Daar o.a. te koop überkitch van "designer" Jan Roedema: een van beeldend kunstenaar Damien Hirst geplagieerde schedel: "De schedels zijn gemaakt van staal, wegen zo'n 3 kilo en zijn bezet met zo'n 10.000 swarovski steentjes, alle schedels worden geleverd in een zwarte croco printed doos met certificaat van echtheid, de doos kan tevens als display gebruikt worden." De rip off kost u slechts 3950 euro.Ook treedt Ali B er op, die samen met Imca Marina een medley zingen van hun bekendste nummers. Ali Bouali trad in 2004 nog op voor o.a. PvdA en SP, tijdens de manifestatie 'Armoede werkt niet':

"Ik heb me bijvoorbeeld altijd aangesproken gevoeld door commercials van Unicef. En toen ik vroeger keek naar films over slavernij, voelde ik altijd heel erg mee met de mensen. Van jongs af aan is dat erin gegroeid. De slechten en de onrechtvaardigen te pakken nemen en de armen helpen, dat wilde ik dan."

Impressie van vorig jaar:


"Business Monday biedt u volop gelegenheid tot netwerken en handjes schudden"


"Genieten in een stijlvolle ambiance"


"Flaneer over de rode loper"


"Flaneer over de rode loper die u zal leiden naar een wereld van luxe"


"Laat u in de stand van Gassan betoveren door de meest exclusieve producten in de schitterende wereld van diamanten, juwelen en horloges"


"Neem een kijkje bij Jackie - een van de de hotspots op Masters of LXRY waar borrels, lunches, workshops en proeverijen worden georganiseerd"

TRANSLATE

No comments:

Post a Comment