18 November 2012

Steffen Westerburger

Steffen WesterburgerSteffen Westerburger @SWesterburger
@hermanjonge iedereen die precisiebombardementen staatsterreur noemt weet niet waar hij/zij over spreekt.
11:07 PM - 17 Nov 12

Herman de Jonge @hermanjonge:
@SWesterburger Eigenlijk ben ik niet zo overtuigd van de precisie. Zou wel heel cru zijn als Israël bewust kleine kinderen aan stukken rijt.

Steffen WesterburgerSteffen Westerburger @SWesterburger
@hermanjonge zeker als je weet dat Hamas burgers gebruikt als menselijk schild.
11:11 PM - 17 Nov 12

Hotel Terminus @hoterminus:
@SWesterburger Dat doet het IDF ook. Alleen dan erg laf niet niet 'eigen volk', maar Palestijnen. Meestal kinderen.

Steffen WesterburgerSteffen Westerburger @SWesterburger
@hoterminus praat toch niet zoveel lariekoek. Gebeurt al genoeg.
3:06 PM - 18 Nov 12

Enkele berichten uit Lariekoek:


Sixteen-year-old Fadi Sharha of Dura, used as a human shield after being arrested by Israeli soldiers during a clash with Palestinian youths in Hebron. Photo: Nayef Hashlamoun, and B'Tselem.

Ynet: IDF soldiers use Nablus youths as ‘human shield’ (video)
Despite repeated promises by the Israel Defense Forces not to make use of Palestinian civilians as ‘human shields’ during its activity in the territories, troops operating in Nablus were filmed ordering two Palestinian youths to stand in front of their vehicle to protect it from stones thrown by locals.


IDF using human shields at a student housing complex in Nablus, April 2004


Israeli soldiers using a Palestinian man as a human shield to plant an automatic shooting machine in a besieged house, in contravention with the Fourth Geneva Accord, during a military operation in the West Bank city of Bethlehem November 3, 2006.
Palestinian civilians being forced by an IDF patrol to enter houses on Market Street, in Balata Refugee Camp nr Nablus, during "Operation Still Water" (18 Dec 2003 - 6 Jan 2004).An Israeli soldier leans his hand on the back of a handcuffed unidentified Palestinian resident as he is made to enter before the soldiers inside a building during a search operation in the Old City of the West Bank town of Nablus, in this Sunday, Aug. 24, 2003 file photo.


Toevallig kwam ik de VVD'er Steffen 'Stands with Israel' Westerburger op Twitter tegen. Hij voert daar momenteel pro-Israel propaganda, o.a. met het aanspreken van correspondenten in Gaza, met de geëikte agitprop. U weet wel: Hamas "pompt" elke dag "rakettenregens" op burgers, dus Israël mag gewoon doen wat het doet, en het is weer reuze "proportioneel" (dat weet Westerburger namelijk nu al). "De joodse staat" doet immers alleen maar aan "verdediging" tegen de "rakettenregens uit Gaza", met hun "surgical strikes". Blokkade en bezetting zijn woorden die niet bestaan. Rapporten van de VN, VN-resoluties, en rapporten van mensenrechtenorganisaties leest hij niet. Heeft geen benul van internationaal recht. Want dat is allemaal lariekoek. Kortom, Steffen Westerburger is de doorsnee zio-debiel op het internet, wiens ideeën eenduidig, extremistisch, gewelddadig en racistisch zijn.

Hoewel... niet helemaal doorsnee:


Steffen Westerburger loopt stage in Israël

Student Politicologie Steffen Westenburger loopt een half jaar stage op de Nederlandse Ambassade in Israël en vertelt over zijn ervaringen.

Vanaf september 2012 loop ik voor een periode van vijf maanden stage op de Defensie Afdeling van de Nederlandse Ambassade in Tel Aviv, Israël. De activiteiten van de Defensie afdeling zijn vooral gericht op het verkrijgen en vergroten van het strategisch inzicht in het Israëlische veiligheids- en defensiebeleid en het uitoefenen van invloed daarop. Mijn werkzaamheden als stagiair bestaan uit twee onderdelen: ongeveer de helft van de tijd ondersteun ik de Defensieattaché in Israël. Hierbij zou je kunnen denken aan het bijdragen aan verslagleggingen en rapportages over gebeurtenissen op het gebied van veiligheids- en defensiebeleid in de regio.

De andere helft van mijn tijd voer ik zelfstandig een onderzoek uit naar de Israeli Defense Forces (IDF) en de Tweede Libanonoorlog (2006). Ik wil weten of en in hoeverre Israëlische beleidsmakers lessen hebben getrokken uit het verloop van de Tweede Libanonoorlog die bijvoorbeeld terug zijn te zien in beslissingsprocedures en de organisatie van de IDF, gericht op eventuele toekomstige missies. Op deze positie stage mogen lopen is gegeven de actuele situatie in het Midden-Oosten enorm uitdagend. Leven in vrede en veiligheid is hier geen vanzelfsprekendheid, maar een droom. Dagelijks zie ik hier theorieën die ik in mijn studie geleerd heb terug in de praktijk.

Zou de Ambassade eigenlijk wel weten dat ze een hasbarist in haar gelederen heeft? Of is dat juist de bedoeling?

TRANSLATE

No comments:

Post a Comment