3 November 2012

Hoax: 'inkomensafhankelijke zorgpremie'

Volgens de plannen van het nieuwe kabinet is helemaal niet zo dat hoe hoger je inkomen is, hoe meer je aan zorgpremie gaat betalen. Zou dat zo zijn, dan was het een geweldig plan, waarover je van echte solidariteit zou kunnen spreken.In werkelijkheid moet nu de middenklasse gaan bloeden voor de rijken, omdat er voor de bepaling van de zorgpremie wordt gerekend tot een inkomen van 70.000 euro per jaar. Iedereen die daar boven zit betaalt nog steeds de maximale 482 euro per maand. Dus ook onze miljardairs, zoals bijvoorbeeld Charlene de Carvalho-Heineken, die in het kapitaal geboren is en daarna ook nog met kapitaal gehuwd is. Voor de rijken in Nederland betekent een paar honderd euro per maand meer betalen aan de zorgpremie in wezen (weer) een free ride. Maar voor bijvoorbeeld twee onderwijzers met een hypotheek en studerende kinderen is het een aderlating.

TRANSLATE

4 comments:

 1. "een geweldig plan, waarover je van echte solidariteit zou kunnen spreken."

  Solidariteit betekent dat de leden van een groep een gemeenschappelijk belang onderschrijven, ten gunste van de groepsleden, maar soms ten koste van zichzelf.

  Solidariteit is dus een keuze van een persoon zèlf. En iemand onder het mom van "solidariteit" tegen diens wil geld afnemen, is dus geen solidariteit maar gewoon ontvreemding. Diefstal, afpersing zo u wilt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Betaal dan vooral geen zorgpremie, hoe hoog of laag dan ook. En geen belastingen. Sterker nog: ga emigreren naar een onbewoond eiland, dan hoef je met niemand meer solidair te zijn, en ben je werkelijk helemaal vrij. Maar niemand is dan ook solidair met jou natuurlijk, als je je voet stoot, en je 2 maanden later je laatste adem uitblaast vanwege de gangreen.

   Delete
  2. Heb ik beide al gedaan, dank je. Hoewel dat tropisch eiland bewoond is met vriendelijke mensen die ook geen belasting betalen.

   En daar betaal ik, uit vrije wil omdat ik solidair met ze ben, onderdak, eten en de scholen van wat kansarme kinderen. Dat is het verschil: vrijwillig.

   Delete
  3. Op Bali wordt ook inkomstenbelasting geheven. En daar wonen ook andere mensen dan vriendelijke.

   Delete