17 September 2012

Waarom de SGP verboden mag en moet worden1. De SGP heeft "het theocratische uitgangspunt dat de overheid haar gezag niet ontleent aan het volk, maar aan God."

2. "De SGP [heeft] de kerstening van het Nederlandse volk als ideaal."


Bron: het wetenschappelijk instituut van de SGP.

Foto: De kerstening van het Taino volk op het eiland Hispaniola. Deze genocide werd uitgevoerd door de zogenoemde 'ontdekkingesreiziger' Christoforus Columbus en zijn broer Bartolomeus, en resulteerde in 2 miljoen doden in slechts 4 jaar tijd.

Meer lezen:

De antisemitische achtergrond van de SGP

Het geweld van de SGP

En nu verder praten over status SGP

SGP op Hotel Terminus

TRANSLATE

5 comments:

 1. Ken uw geschiedenis. De SGP kent zijn wortels in de Nederlandse vrijheidsstrijd tegen de onderdrukking door de Spaanse (d.w.z Rooms-Katholieke) machthebbers Karel V en Philips 2. Dan een plaatje laten zien die de wandaden van de soldaten van deze machthebbers laten zien, getuigt van gebrek aan historisch besef.
  De SGP is inderdaad voor kerstening van Nederland, maar dan wel via de huidige grondwet en niet via allerlei excessen.
  Iets anders suggereren is het ten onrechte creƫren van vijandbeelden.

  ReplyDelete
 2. De afbeelding illustreert eeuwen van kerstening uitstekend. Ken uw geschiedenis? Lees bijvoorbeeld eens wat over de antisemitische achtergrond van de SGP. Of had je liever een concetratiekampfoto gezien omdat die accurater zou zijn? Lees ook eens hoe de SGP over mensenrechten denkt, en internationaal recht. SGP'ers spugen op de levens onschuldige mannen, vrouwen, kinderen en bejaarden, dat hebben ze nog eens duidelijk onderstreept tijdens de oorlog op Gaza. Jawel, honderden kinderen, die nergens naar toe konden vluchten, aan flarden bombarderen was "gerechtvaardigd", weet je nog? Ken uw geschiedenis.

  ReplyDelete
 3. @Anonymous
  Het is mij niet duidelijk of de afbeelding niet de martelaren van Gorinchem in beeld brengt - een gebeurtenis die uw verhaaltje al meteen ernstig afzwakt om het mild uit te drukken.

  ReplyDelete
 4. Slecht opgelet, had wel eerder gezien dat de afbeelding om Amerikaanse oorspronkelijken gaat. Ik twijfel er geen ogenblik aan dat deze wijze van verkondiging van het christendom de instemming van de SGP heeft, zoals deze ook de overweldiging van de oorspronkelijke Palestijnen toejuicht.

  ReplyDelete