20 May 2012

Wordt duurder

Malaisenieuws.

Boodschappen in supermarkten duurder
Vergeleken met vorig jaar zijn de prijzen van met name de A-merken in de supermarkt gestegen. In het algemeen zijn de prijzen van de boodschappen van enkele procenten tot maar liefst 30 procent gestegen. Verwacht wordt dat die trend de komende vijf jaar aanhoudt.

'Eigen risico zorg naar 350 euro'
Een stijging van het eigen risico in de zorg van 220 naar 350 euro is pittig, maar geen donderslag bij heldere hemel. Dat zei Wilna Wind, directeur van patiëntenkoepel NPCF woensdag. Ze hoopt vooral dat de huisarts niet wordt meegenomen in het eigen risico.

Met trein of bus naar het werk fors duurder
Het kan meer dan 1000 euro per jaar schelen. In het Kunduz-akkoord is afgesproken dat de onbelaste reiskostenvergoeding voor de trein en de bus wordt afgeschaft.

Kabinet: bier, wijn, sigaret en shag fors duurder
Bier wordt 10 procent duurder, wijn gaat 15 procent meer kosten en sterke drank wordt 6 procent meer belast. Sigaretten gaat 35 cent per pakje meer kosten en de prijs van shag gaat met 60 cent per pakje omhoog.


1 december 2009: Wouter Bos liet er eind vorig jaar geen misverstand over bestaan. Hij en niemand anders bedacht het plan om Gerrit Zalm naar ABN Amro te halen. ‘Ja, het was mijn idee’, zei de minister van Financiën in Vrij Nederland. En, voegde hij er direct aan toe: ‘Nout Wellink (president van De Nederlandsche Bank, red.) was meteen enthousiast.’ (De Ondernemer)

Opstalverzekering wordt duurder
Wie een eigen huis heeft, moet zich voorbereiden op een fors hogere premie voor de opstalverzekering. Centraal Beheer heeft als eerste aangekondigd dat de premie per 1 mei met maar liefst 15% omhoog gaat. Waarom? Vanwege het ‘extreme weer’ van de afgelopen jaren.

Omzet tankstations stijgt licht door hogere prijzen
De omzet van tankstations is in maart 2012 met 0,7 procent gestegen ten opzichte maart 2011. De lichte stijging heeft vooral te maken met de prijsstijgingen.

Prijs gas en licht met 8 procent omhoog
Prijzen gas en elektriciteit stijgen in 2013. Een gemiddeld huishouden is 160 à 170 euro meer kwijt aan gas en licht in 2013.
Er zijn verschillende oorzaken waardoor de prijzen van gas en licht gaan stijgen. Zo gaat de btw in oktober naar 21 procent en gaat de kolenbelasting omhoog. Ook worden er nieuwe elektriciteitscentrales gebouwd op de Maasvlakte en de Eemshaven. De kosten hiervan worden doorberekend aan de consument.

Producentenprijzen eurozone stijgen

NL producentenprijzen stijgen nagenoeg 4% in maart - CBS

Prijs voedsel wereldwijd 8 procent gestegen
In het eerste kwart van 2012 is de prijs van voedsel wereldwijd dusdanig gestegen dat miljoenen mensen het risico lopen niet genoeg te kunnen eten. Dat heeft de Wereldbank woensdag bekendgemaakt.

Armoede in Utrecht neemt toe
De grootste groep van Utrechters die leven onder de armoedegrens bestaat uit alleenstaanden (62 procent) en eenoudergezinnen (16 procent). Ruim een derde van de arme huishoudens heeft inkomen uit arbeid. Een bijna even zo groot deel ontvangt een werkloosheids- of bijstandsuitkering, 7 procent een arbeidsongeschiktheidsuitkering en 23 procent heeft een pensioenuitkering.
Ruim een kwart van de arme Nederlanders woont in de vier grote steden. De armoede is in Utrecht lager dan in Amsterdam (15 procent), Rotterdam (15 procent) en Den Haag (13 procent).

Werkgevers willen reiskosten personeel niet meer betalen
Slechts 19% van de ondernemers in Nederland geeft aan de reiskosten voor hun werknemers voor hun rekening te nemen, nu de onbelaste reiskostenvergoeding van 0,19 cent per kilometer wordt afgeschaft.

Hogere btw kost 15 euro extra
Huishoudens gaan door het hogere btw-tarief volgend jaar gemiddeld 15 euro per maand meer betalen. In 2014 wordt dat tussen de 25 en 30 euro.

Eind 2011 werd door Forbes berekend dat het nettovermogen van het totale aantal miljardairs in een jaar tijd met 25% is gegroeid tot 3,2 biljoen euro.

No comments:

Post a Comment