19 May 2012

Nieuws over racistische wet Israël unaniem verzwegen

In Israël is het verboden om als Jood met een niet-Jood te trouwen. Het is een van de ± 30 racistische wetten waarmee "de Joodse staat" haar niet-Joodse burgers discrimineert. Geïnstitutionaliseerde Apartheid. Maar zolang de krankzinnige Israël-verering voortduurt onder onze volksvertegenwoordigers en beleidsmakers, blijft Israël een "democratie" genoemd worden.Zoals onafhankelijk journalist Stan van Houcke zich ook al afvroeg:

Naar aanleiding van het volgende bericht uit de Jerusalem Post Knesset rejects marriage equality bill kreeg ik een email van een lezer met de vraag waarom zowel seculiere als religieuze Joodse politici in Israel zo fel gekant zijn tegen een huwelijk tussen Joden en niet-Joden. Waarom mogen Joden en niet-Joden van de Israelische wet niet met elkaar trouwen? En wat zou de reactie in onze democratische rechtstaat zijn als een huwelijk tussen niet-joden en joden verboden was?

Het antwoord op de laatste vraag is voor de hand liggend: er zou een geweldig kabaal ontstaan, het zou terecht gezien worden als een vorm van antisemitisme. Maar over het omgekeerde bestaat -- net zoals zoveel 'onwelgevallige feiten' ten aanzien van de 'Joodse staat' -- een 'conspiracy of silence,' zoals dit zo treffend in het angelsaksische taalgebied genoemd wordt.

Stel je het eens voor, dat het Joden verboden zou worden om met andere Nederlanders te trouwen. Redacties zouden overuren maken om het met chocoladeletters in de krant te zetten. Politici zouden in de rij staan om dit antisemitisme 'geschokt' publiekelijk af te wijzen. De pro-Israël lobby zouden er de Neurenberger Wetten bij slepen.

Maar Nederland zwijgt weer. Massaal. Zwijgen, en de andere kant opkijken. Waar we altijd al goed in zijn geweest. Net als handel.

→ Jonathan Cook: 'Democratic' racism (1)
→ Jonathan Cook: 'Democratic' racism (2)

TRANSLATE

4 comments:

 1. Ik zet hier altijd vraagtekens bij. Ongeveer 18 jaar geleden is een zoon van Nederlandse vrienden van mij met een joodse vrouw getrouwd. Ik heb er nooit van gehoord dat daar zo moeilijk over gedaan werd. De zoon moest wel jood worden. Ook dat gaf geen problemen. Al heb ik vraagtekens of hij dat met hart en ziel deed of meer om met zijn geliefde te kunnen trouwen.
  Is Lenny Kuhr ook niet met een jood getrouwd geweest? Ook zij is joodse geworden meen ik.
  Hoe kan dat dan?

  ReplyDelete
 2. "The marriage law mandates that the wife or husband of an Israeli citizen is not allowed to reside with a spouse in Israel if the non-Israeli spouse comes from the occupied Palestinian territories or from a “hostile” Arab country. The non-Israeli spouse is either forbidden to live in Israel, or if they have received a six month visa as a “visitor” to their own home, the visa must be renewed every six months, a renewal easily and often rejected."

  Het is dus een specifiek racistische wet, die in 2002 werd ingevoerd.

  ReplyDelete
 3. Het is me nu duidelijk. Bedankt Sonja.

  Corrie

  ReplyDelete
 4. Wist niet dat jij het was Corrie :)

  ReplyDelete