26 April 2012

Rosenthal "niet blij"

"Het besluit van Israël om drie illegale nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever te legaliseren, valt niet goed bij minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken. Hij liet woensdag weten bezorgd te zijn over deze ontwikkeling en omschreef de beslissing als 'contraproductief voor het vredesproces'."

Aldus het persbureau ANP. Volgens Rosenthal "moet Israël het vredesproces naleven". Wie neemt die man nog serieus? Voor zover er sprake zou zijn van een "vredesproces" - tenminste, wat men onder deze hoax verstaat - leeft Israël die nooit na. Maar daar horen we Rosenthal niet over, die net zo weinig op heeft met het "vredesproces" als de Israëlische regering.

Het gaat hier om een incidenteel besluit van de Israëlische regering om drie zogeheten outposts te ontruimen - die een paar meter verop weer opgebouwd zullen worden. Mét bescherming én training van en bewapening door het Israëlische leger. Maar aan die werkelijkheid heeft het ANP een broertje dood, omdat elke millimeter kritiek op Israël vermeden moet worden. Tenzij door Israël zelf, de VS en (in dit geval) Europa goedgekeurd.

Dus wat gaat Rosenthal doen?


Niets, zoals gebruikelijk. Net zo veel als zijn voorganger Maxime Verhagen deed. Niets. Verhagen stelde:

The Netherlands supports the ICC. International justice and lasting peace go hand in hand. The Netherlands would emphasise the ICC’s independence; it believes that the Court should be able to take decisions free from outside pressure or interference. The international community is bound to respect those decisions, whatever they may be.

This decision is an important step forward for the cause of international justice. It stands as a clear warning, to every country in the world, that no one is above the law.

Maar dat was met betrekking tot Soedan. Want Israël hoeft zich niet aan het internationaal recht te houden, noch respecteert Nederland de veroordelingen van het Internationaal Gerechtshof (ICC) voor wat betreft Israël. Integendeel, ondanks dat de schurkenstaat op 24-uurs basis (o.a.) de mensenrechten schendt, versterkt Nederland de economische banden met Israël. Het krijgt ook jaarlijks miljoenen euro's van Europa, en de illegale (destabiliserende) atoommacht wordt langzaam maar zeker de NAVO binnengeloodsd, toegejuichd door landen als Nederland. Hoewel Israël nog nooit atoominspecteurs heeft toegelaten. Maar dat is prima in orde. Sinds kort draagt Nederland ook rechtstreeks bij aan de bezetting.

De besproken 'buitenposten' worden ook vanuit Nederland gefinancierd, en dat wordt door onze overheid beloond met belastingvoordeel, want volgens haar betreft dat goede doelen die van algemeen nut zijn. Producten van kolonisten, geproduceerd op van Palestijnen gestolen land, mogen gewoon geïmporteerd worden. En elk bedrijf in Nederland mag daarover hun klanten bedriegen, en de producten aanbieden als komende "uit Israël". Dat was het werk van Verhagen, en dat is het werk van Rosenthal: uw garantie voor moord, diefstal, bezetting, onderdukking en de schending van de rechten van de Palestijnen.

TRANSLATE

No comments:

Post a Comment