26 March 2012

Arie Slob van de ChristenUnie 'waardeert' financiering en uitbreiding nederzettingen

De fundamentalistische organisatie Stichting Christenen voor Israël financiert jaarlijks (de uitbreiding van) nederzettingen en outposts op de bezette Westelijke Jordaanoever, en wordt door onze corrupte overheid beloond met belastingvoordeel. Het haalt per jaar ± 4,5 miljoen euro op. Een kwart daarvan wordt aan salarissen besteed.

Volgens de internationale gemeenschap zijn de joodse nederzettingen in de bezette Palestijnse gebieden, inclusief Oost-Jeruzalem, illegaal. In het internationaal recht, de Vierde Conventie van Geneve en het Internationaal Strafhof, is kolonisering en exploitatie van bezet gebied uitdrukkelijk verboden.


De fractievoorzitter van de ChristenUnie Arie Slob sprak op 30 november 2011 het 'ondernemersplatform Werken aan de Toekomst' van Christenen voor Israël toe, een project dat joodse nederzettingen en buitenposten op de bezette Westelijke Jordaanoever financiert, zoals Sde Bar.

Slob benadrukte nog eens hoe belangrijk het is om Israël te blijven steunen. Zeker nu wereldwijd, maar óók in politiek Den Haag, deze steun zienderogen afneemt.
Hij sprak zijn waardering uit voor het ondernemersplatform, dat kansarme jongeren in Israël uitzicht biedt op een betere toekomst.

In de buitenpost Sde Bar dumpt de Israëlische regering ontspoorde jongeren voor heropvoeding en ter voorbereiding van dienst in het Israëlische leger. Hun arbeid, en de investeringen van Christenen voor Israël, heeft ervoor gezorgd dat het een winstgevende onderneming is geworden, die profiteert van het van Palestijnen gestolen land. Arie Slob, nauw betrokken bij het ondernemersplatform, weet heel goed dat het niet 'in Israël' actief is. Hij zal waarschijnlijk ook weten dat de "betere toekomst" voor genoemde jongeren te betwijfelen valt, aangezien het Israëlische ministerie van Welzijn en Sociale Zaken besloot de zogeheten 'jongerenboerderij' te sluiten na een onderzoek naar klachten over drank- en drugsgebruik, seksueel misbruik, 'ondeugdelijke' financiële administratie en andere "criminele activiteiten". Christenen voor Israël verzwijgt dit op haar website, en gaat gewoon door met geld ophalen voor dit project, dat inmiddels overgenomen is door de Gush Etzion Development Company, een kolonistenbedrijf dat nederzettingen fysiek en logistiek helpt uitbreiden.

De vergadering werd afgesloten met een gezellig samenzijn, waarbij genoten kon worden van verrukkelijke wijnen uit Israël en een smakelijk buffet.

Betreffende wijnen die CvI schenkt, komen niet "uit Israël", maar uit de bezette Syrische Golanhoogte en de Westelijke Jordaanoever.

TRANSLATE

No comments:

Post a Comment