16 February 2012

Religieuze expressie in Nederland: meten met twee maten

Als een jood zegt dat homoseksualiteit een ziekte is, dan heet dat een religieuze overtuiging die vrij geuit mag worden. Maar wanneer een moslim zegt dat homoseksualiteit een ziekte is, dan ontketenen de media een hetze en worden er tientallen aangiftes gedaan bij de politie (UVA, pdf).

Een Kamermeerderheid riep minister Opstelten gisteren op om al-Haddad de toegang tot Nederland te weigeren. ... Al-Haddad is lid van een Britse shariarechtbank en staat volgens de Tweede Kamer bekend om allerlei antisemitische uitspraken als 'Joden zijn de vijand van God'. De extreme uitlatingen passen volgens de parlementsleden hier niet. (NOS, 16 februari 2012)Over de "haatimam"* Haitham al-Haddad, die geen imam is, waar zoveel om te doen is. Allereerst verzwijgt de NOS de hoofdrol van het CIDI in deze, een organisatie die alleen door buitenlandse kranten en joodse organisaties een zionistische lobbygroep wordt genoemd. Dat verzwijgen is opmerkelijk. Afgezien daarvan toont de NOS een interview met deze man op haar website, die zeker de moeite waard is, omdat hij over de uitspraken waar hij hier mee om de oren geslagen wordt zegt dat hij die nooit gedaan heeft. Mooi dus van de NOS, om als enige nieuwsdienst in Nederland aan wederhoor te doen. Alleen mankeert de ondertiteling in haar korte video met het interview, en ontbreekt de ondertiteling in de lange versie helemaal. Dat is ook opmerkelijk.

En dan liegt de NOS ook nog eens met: "Al-Haddad is lid van een Britse shariarechtbank". Maar er bestaat helemaal geen "shariarechtbank" in Groot-Brittannië. Wat wel bestaat is de Islamic Sharia Council, een van de islamitische raden in Groot-Brittannië die "advice and guidance from an Islamic perspective" verzorgt. Die legale raad van Arbitratie doet precies hetzelfde, en heeft dezelfde jurisdictie, als de joodse Beth Din, die "rabbinale rechtbank" wordt genoemd.Welnu, de huidige voorzitter van deze "rabbinale rechtbank" in Nederland is opperrabbijn Aryeh Leib Ralbag. Komt de naam u bekend voor? Hij tekende onlangs een internatonaal rabbinaal document waarin homoseksualiteit wordt omschreven als een te genezen "ziekte" en een "onacceptabele keuze van levensstijl". Grote verontwaardiging in de Tweede Kamer? Nee. De SP stelde er een vraagje over aan wat de PVV daar van vond, en dat was het. En in het publieke domein? Heel even maar. Na een korte schorsing mocht de man weer doorgaan met zijn praktijk. Reden: de uitspraak zou alleen betrekking hebben op de VS, niet op Nederland. Dat is natuurlijk onzin, want het document haalt de Thora aan, en daar bestaat geen aparte Amerikaanse versie van. En de ideeën van de opperrabbijn zijn daardoor ook niet veranderd. Het CIDI meende dat hij moest opstappen, maar daar horen we nu niets meer over. Kortom, onze eigen 'haatrabbijn' van de 'joodse rechtbanken' in Nederland vormt geen probleem.

Ronnie Eisenmann, voorzitter van de Joodse Gemeente Amsterdam, verdedigde Ralbag, en meldde dat het door Ralbag ondertekende document in overeenstemming is met de halacha, de joodse geloofsregels, en dat iemand de vrijheid moet hebben om zijn "religieuze overtuiging" uit te dragen. Natuurlijk, ware het niet dat er voor moslims in Nederland op dat gebied andere regels gelden. Eisenmann's doel in het leven is overigens "ons mooie product dat Jodendom heet [te] vermarkten en verkopen". Een "uit de hand gelopen hobby" aldus Eisenmann. Een onderzoek naar wat de "joodse rechtbanken" in Nederland precies doen, en of die zich wel aan onze wetten houden, heeft bij mijn weten nog nooit plaatsgevonden.

Want joden worden (tegenwoordig) betrouwbaarder geacht dan moslims, begrijpt u?

Dezelfde arbitrage "rechtbanken" bestaan er ook voor talloze niet-religieuze organisaties, zoals in het bankwezen, bij vakbonden, Kamers van Koophandel, voor de marine, voor internationale handel, en ze opereren in allerlei tuchtraden met dezelfde jurisdictie.

Meer informatie over deze hypocrisie:
→ Wikipedia: Arbitration
Religious courts already in use (BBC News, 2008)
The view from inside a Sharia court (BBC News, 2008)
Why rabbis should put their courts in order (The Jewish Chrinicle, 2011)

*) Novum/DePers kopte eerst: Kamer tegen komst 'haatimam', maar heeft dat inmiddels veranderd in Kamermeerderheid tegen komst shariageleerde (maar zie de url).

TRANSLATE

1 comment:

  1. Wat soldaatjes zeggen oveer Palestijnen http://www.youtube.com/watch?v=QorJMPtz1Fw&feature=related

    De "diplomaat" Avigdor Lieberman heeft o.a. het volgende gezegd:1 Palestijnen moeten met bussen naar de Dode Zee worden vervoerd om daar VERDRONKEN te worden, 2 Op Gaza moet een ATOOMBOM worden gegooid, 3 Israel moet de Assoewan dam in Egypte BOMBARDEREN. Voordat hij minister van buitenlandse zaken werd was de man UITSMIJTER van een nachtclub (Dáár leer je diplomatiek optreden!). Hij had dat beter kunnen blijven. Afgezien van zijn persoonlijke kwaliteiten vertegenwoordigt Lieberman natuurlijk óók een verwerpelijk regiem. Reden om ALLE vertegenwoordigers van schurkenstaat Israel te bedreigen met een burgerarrest.
    (heb ik eens opgeslagen, ik weet niet meer wie dit gezegd heeft)
    Corrie

    ReplyDelete