31 January 2012

Noorwegen, Koerden, Oeigoeren en terrorisme

Voor het China-bashen schuiven onze politici en media regelmatig de onderdrukte Oeigoeren naar voren. Bij het Turkije-bashen zijn de Koerden de onderdrukte bevolkingsgroep.

Hiermee ontken ik niet dat er minderheden in landen worden onderdrukt, maar dat we ook met propaganda te maken hebben wordt duidelijk uit het feit dat er vandaag berichten in de pers verschijnen dat er in Noorwegen twee terroristen met banden met al-Qaida zijn veroordeeld voor het beramen van een aanslag op Jyllands-Posten (de krant van de anti-islam cartoons), echter melden dat het om een Oeigoer en een Koerd gaat is voor sommige media een probleem. Opvallend is dat de Telegraaf en PowNed dat niet hebben.

"een Chinese moslimachtergrond"

Volgens de NRC, die klaarblijkelijk wél de etnische afkomst heeft onderzocht, gaat het bij Mikael Davud om iemand met "een Chinese moslimachtergrond", en over de achtergrond van de andere veroordeelde, de Koerd Shawan Sadek Saeed Bujak, wordt niets vermeldt. Ook de Volkskrant meldt de Koerd niet.
Persbureau Novum (Nu.nl) en het staatsorgaan NOS melden in het geheel de afkomst niet.

De bedoeling is natuurlijk om het blazoen van onderdrukte bevolkingsgroepen die wij politiek kunnen gebruiken en inzetten tegen bepaalde landen schoon te houden. Hetzelfde hebben we zien gebeuren met de Iraanse Volksmoejahedien (Mujahedin-e-Khalq aka PMOI aka MEK aka National Council of Resistance of Iran), een terroristische sekte, voormalige collaborateurs van Saddam Hoessein, die bomaanslagen pleegt in Iran. Ook de SP sympathiseert met de sekte (deze keer in het lichtblauw) , en noemen het "Iraanse ballingen" en een "internationale verzetsbeweging".

In 2006 subsidieerde Den Haag dit soort anti-Iran platforms met miljoenen euro's. Niet verwonderlijk na een motie ingediend door Hans van Baalen (VDD) en Farah Karimi (GL). De eerste suggereert al jarenlang dat Iran een kernbom heeft en dat het land gebombardeerd moet worden. De laatste is een voormalig lid van deze Iraanse terroristen.

Voor de leider van een andere Iraanse terroristische groepering ("mensenrechtenactivist" Al Mansouri van de Ahwaz Liberation Organization, hier met lintje) stond Amnesty Nederland meerdere keren te demonstreren bij de Iraanse ambassade, met nota bene Geert Wilders (en de SP).

Meer informatie over de Iraanse Volksmoejahedien:
Loop met mijn voeten, spreek met mijn tong
De Mujahedin komt bij u thuis
Statement on Responses to Human Rights Watch Report on Abuses by the Mojahedin-e Khalq Organization (MKO)

TRANSLATE

No comments:

Post a Comment