2 July 2011

Vileine Israëlische propaganda

Israël is doodsbang voor o.a. een boot met hulpgoederen, journalisten en vrouwen op leeftijd. Het noemt haar pr-activiteiten letterlijk "de vlootoorlog" (flotilla war), dus is het duidelijk wie de rol van agressor op zich heeft genomen. Nog voordat er één enkel schip uitgevaren is.

In onderstaande video van Al Jazeera wordt o.a. gemeld dat de Israëlische regering het gerucht verspreidt dat de opvarenden van de Gaza-vloot ("terroristen") de (eventuele?) Israëlische commando's gaan aanvallen met chemische wapens en/of overgieten met zwavelzuur. We zien een video op YouTube met de 'Amerikaanse homoseksuele activist Marc' die stelt door de organisatie van de flotilla te zijn afgewezen vanwege zijn seksuele geaardheid. Gevolgd door Israëlische propaganda. De video werd als eerste aangekondigd door en verspreid via de Twitter-accounts van de Israëlische regering en het IDF. Al snel bleek dat het om een Israëlische acteur ging, in een video gemaakt door de Israëlische regering.

De meest recente Israëlische hoax is overigens dat de schoonzoon van Khaled Meshaal, Hamasleider in ballingschap, een van de belangrijkste organisators van de Gaza-vloot is. Natuurlijk ook weer welwillend en kritiekloos verspreid door de commerciële massamedia.

Hitlist

De meest recente Israëlische 'aanval' in hun "vlootoorlog" is de verspreiding van een hasbara 'hitlist' op het internet met de namen van de opvarenden, die "terroristen" worden genoemd, en hun foto's: "the faces of the new web 2.0 antisemitism". Waaronder de Rotterdammer Benji de Levie.

Na 14 minuten (na een item over Syrië) wordt het islamofobe en Mossad-gelieerde propagandabureau MEMRI kort doorgelicht.TRANSLATE

No comments:

Post a Comment