31 July 2011

Israëlische aanval op Nederlands orkest wordt doodgezwegen

Onze zelfbenoemde "kwaliteitspers" blijkt ten volle bereid om de traangasaanval van het Israëlische leger op een Nederlands straatorkest Fanfare van de Eerste Liefdesnacht in het Palestijnse dorp Kufr Qadum te verzwijgen. Ook in Den Haag zwijgt iedereen. Geen enkele partij, van links tot rechts, noch de zogenaamde Israël-critici als GroenLinks en SP laten een protest horen. Geen zuchtje. En ook onze minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal zwijgt in alle talen. Al onze volksvertegenwoordigers blijken niet bereid om voor Nederlanderse burgers die in het buitenland worden aangevallen op te komen: geen spoeddebat, geen Kamervragen. Alleen het online VARA-magazine Joop.nl besteedt er aandacht aan, en websites als die van Ravage en het Palestina Komitee.

Op haar Facebook-pagina schrijft het orkest:

Met iedereen gaat het goed. Een paar mensen hebben een traangasgranaat tegen zich aan gekregen (is gloeiend heet) en iemand heeft snijwonden in zijn hand. Maar niets ernstigs dus. Shockerend was dat er veel kinderen in de groep liepen. Er zijn 35 mensen naar het ziekenhuis gebracht. ANP heeft ons gebeld, maar vond het nieuws de moeite niet waard omdat er niemand is overleden of ernstig gewond geraakt (Palestijnse gewonden tellen niet mee).

Hoe anders reageert het ANP wanneer er andere landen Nederlanders gewond raken, zelfs al was het maar door een ongelukje.

Op liefdesnacht.nl een verslag van het gebeuren van een van de leden van het orkest

» Israeli Army Attacks Dutch Music Orchestra with Tear Gas


Fanfare van de Eerste Liefdesnacht speelt 'Unadikum' op het Yabous Festival in Oost-Jeruzalem

TRANSLATE

1 comment:

  1. Waar blijft onze Minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal? zou je ook niet de Israelische ambassadeur op het matje roepen? Nee want Israel is jouw land, je hebt 2 paspoorten 1 Nederlands en 1 Israelisch,je loyaliteit ligt duidelijk in Israel met hun staatsterreur! Hypocriet ben je! Maar je bent verantwoordelijk als Minister voor Nederlanders in het buitenland en je laat ze mooi in de kou staan.Schaam je,Uri.

    ReplyDelete