27 July 2011

Islamofoben verdedigen hun gedachtegoed

Op Twitter heb ik enkele typerende meningen, uitspraken en links gezet van en naar islamofoben die hun ideologie soms aan de hand van krankzinnige argumenten verdedigen. Ze illustreren de waanzin en de haat in de voedingsbodem die de christenterrorist Anders Breivik heeft gedreven tot zijn misdaden.

Wat daarbij allereerst opvalt is dat niet alleen de PVV'er en zijn aanhang zijn gebruikelijke xenofobie en heksenjacht op alles wat 'links' zou kunnen zijn in de media ventileert, maar ook figuren met een HBO- of universiteitsopleiding slaan irrationeel om zich heen met een argumentatie die je eerder in een kliniek zou verwachten tegen te komen.

De methoden van manipulatie zijn echter dezelfde. Blaming the victim is mijns inziens het populairst: de Noren met hun tolerantie hebben de massaslachting over zichzelf uitgeroepen. Ook zien we (weer) een overdaad aan slachtofferisme en zelfbeklag aan de kant van extreemrechts: o.a. dat PVV'ers in Nederland vervolgd zouden worden. De vinger die de schuldigen aanwijst blijkt keer op keer dezelfde vinger te zijn die Breivik ook hanteert: het is de schuld van 'links' en in tweede instantie van de islam. Dat is natuurlijk heel dom, want dat is geen verdediging maar juist een schuldbekentenis.

Vooralsnog verdedigen de islamofoben hun gedachtegoed met het gedachtegoed van een terrorist. Dat kan ook niet anders want ze zijn beiden hetzelfde. Met één verschil: meestal wordt van tevoren gesteld: 'Ik verwerp het gebruik van geweld van deze gek, maar...' - en dan volgt de vergoeilijking.

In onderstaande (zeer summiere) opsomming heb ik ook citaten verwerkt die vòòr de slachting in Noorwegen zijn gemaakt, om daarmee aan te geven dat Breivik's gedachtegoed in wezen heel mainstream is.


"Funerair spreker", "stervensbegeleider" (sic) en Remonstrant René Nienkemper roept op tot geweld. Nog één van deze kopvoddentax-voorstander op Twitter: "Strijd moet echt gevoerd worden om de voortdurende islamitische invasie af te weren te verslaan of te verzwakken". Wat zou hij zeggen wanneer hij een moslim bij zijn sterven begeleidt? Schiet eens een beetje op?

En ja, ook onze "kwaliteitskrant" NRC voerde propaganda met een redactioneel bericht van Floris van Straaten: Rol Al-Qaeda niet uitgesloten.

Op de christenextremistische website Xander Nieuws lezen we o.a. "Breivik wilde samenwerking met Al Qaeda om Europa te terroriseren", "dat aanhangers van Al Qaida op diverse moslimforums de aanslag bejubelden", dat Breivik " geïnspireerd [werd] door de gematigde Zweedse imam Ali Ibrahim" en wordt er een 'eigen-schuld' verband gelegd met het erkennen van Noorwegen van de Palestijnse staat. Meermalen lezen we er dat het de straf/vervloeking van God is. Andere reacties:
"Noorwegen heeft Israël vervloekt. Nu krijgt deze land een koek van eigen deeg! Laat dit een waarschuwing zijn voor alle overige Europese landen, ook voor Nederland. Ook voor links-progressieven!!!"
"...dat met zijn actie doden vallen ja das jammer,....op het eiland was een anti-Israel rede, ..dus misschien wel ingegrepen van bovenaf wie zal het zeggen, ...Breivik is een held voor velen op dit moment en ook de grootste sufferd voor velen, ...Breivik is een slachtoffer van de hedendaagse kop in het zand steken politiek."

De voxpop in Israël, de Lunatic State, meent dat Noorwegen zijn verdiende loon kreeg.

Vicepremier Maxime Verhagen vindt de vrees van Nederlanders voor buitenlandse invloeden “begrijpelijk” en “terecht”. Kabinetspartij CDA zou meer moeten luisteren naar de zorgen dat buitenlanders Nederland blijvend veranderen, dat “buitenlandse producten” ook een “buitenlandse ziekte” met zich kunnen meebrengen, dat kerken vervangen worden door islamitische gebedshuizen, dat immigranten Nederlandse werknemers te snel af zijn of dat nieuwkomers zich niet aanpassen. (NRC 28.07.2011)


Gepost op het internetforum "Forum voor de Vrijheid", een digitale verzamelplaats van (zionistische) Geert Wilders/PVV-aanhangers.

Forum voor de Vrijheid (PVV/Wilders aanhangers): "Ik vind de aanslag op het ministerie een goede actie. IK vind het jammer dat daarbij doden zijn gevallen onder voetgangers. De aanslag op het eiland boeit me niet want de slachtoffers zijn maar socialistische jongeren" en "Was het kamp geen jeugdkamp geweest had ik de doden zekers niet erg gevonden het is eigenlijk hun verdiende loon voor de capitulatie aan de nazi-islam!" (hier meer)

Hoogleraar in de Sociale Cohesie (sic) aan de Leidse Universiteit Afshin Ellian stelt in Elsevier dat Breivik eigenlijk toch een moslim is, en "bezeten" is door de demon die islam heet. Hij is "een door politieke islam geïslamiseerde psychopaat." Breivik wilde volgens Ellian de islam bestrijden, maar werd door zijn obsessie zelf een “exponent van een psychopathische vorm van zelf-islamisering”.
Deze krankzinnige geeft les op een universiteit, en heeft dus directe toegang tot de hoofden van onze kinderen.

Breivikje-in-de-dop Joost Niemöller op Twitter: "Wat pas echt ongemakkelijk is: Veel van wat #Breivik schrijft raakt de kern van het probleem." Ongemakkelijk? Ja, voor zijn reputatie, nu zijn haatzaaiende artikelen opeens exemplarisch zijn geworden.

In Nieuwsuur op de Nederlandse televisie meende de 'terrorismedeskundige' Beatrice de Graaf van de Universiteit van Leiden (sic) vlak na de aanslag dat alles er op wees dat het een "Jihadistische aanslag" was, en dat het dus wel "vreemd" was dat er een "blonde Noor" was opgepakt. Zij noemde tevens "school shootings" als andere optie, en na een aantal mogelijke (moslim-)daders opgenoemd te hebben, zou het uiteindelijk ook nog iemand kunnen zijn "die zich bekeerd had tot de islam". De enige optie die zij in wezen oversloeg was dat het wel eens een rechtse home grown christenterrorist zou kunnen zijn.

Emile Roemer van de SP verdedigt de PVV: "Het is heel gevaarlijk om uitspraken te koppelen aan gebeurtenissen waarvan de link niet vaststaat." (BNR Nieuwsradio 27.07.2011) Die blijkbaar plotsklaps ontkent dat islamofobie een van de grootste drijfveren van Breivik is, en die 'link' al lang en breed nationaal en internationaal wordt erkend. Maar vreemd is de verdediging van Roemer niet, aangezien diverse prominente SP'ers (waaronder Jan Marijnissen, Harry van Bommel, Krista van Velzen en Sadet Karabulut) tot op de dag van vandaag stellen "trots" te zijn op de racistische SP-brochure Gastarbeid en Kapitaal uit 1982, die de "Mohammedanen" wegzette als "woestijnnomaden" met hun "Middeleeuwse achterlijkheid" (bijdrage van de stalinist Theun de Vries) en die "een Fremdkörper in de samenleving" vormden. De brochure bepleitte o.a. wijkquota en oprotpremies voor moslims. De SP en de Centrumpartij van Hans Janmaat zijn de eersten geweest die in Nederland de ressentimenten van xenofoben en islamofoben hebben omarmd en publiekelijk verwoord.

Het Haagse PVV-raadslid Arnoud van Doorn twitterde zondag, naast het Tempelierskruis {sic) in zijn avatar, twee dagen na de aanslag in Noorwegen: "Noorse PvdA wil Israël bombarderen". Een dag later stelde hij bedreigd te worden met volgens de politie "vier serieuze dreigtweets". I kid you not. De Telegraafsite GeenStijl, van de Jolo-jihadisten (GeenStijl voert al lang een kruistocht tegen eindredacteur Francisco van Jole van Joop.nl), rook bloed, en beweert momenteel: PVV-er ERNSTIG bedreigd door lezers Joop.nl.

Op het Pim Fortuyn Forum is men na de aanslagen ook in een kramp geschoten en reageerders verzinnen de wildste complotten om het eigen gedachtegoed veilig te stellen. Ook hier maakt de Noorse kritiek op Israël deel uit van de vergoeilijking van Breivik's gedachtegoed. We lezen er o.a. dat "vlak voor het geweld, riepen de Noorse ettertjes die zich op het eiland verzameld hadden om zich multicultureel te laten indoctrineren op om Israël te boycotten" en "Jonas Gahr Store steunt dus openlijk Hamas en onderhoudt banden met hen. Verricht dus hand- en spandiensten voor een terroristische organisatie." Het is allemaal de schuld van 'links' waarin het antisemitisme welig tiert, dus: "Met landverraders en culturele nestbevuilers heb ik geen medelijden."

Op Twitter verzucht @DeDokter10 "Ach, je kan nationalisme uit socialist halen, maar t blijven nazi's". Hij meent dat Breivik "de voorhoede [is] van blanke mannen who are as mad as hell, and not going to take it anymore!", suggererend dat de massamoord een wanhoopsdaad was van een eerzame burger. "Hey... ik zie liever de voltallige redactie van JOOP neergeschoten worden dan onschuldige kinderen!" hetgeen hij later nog eens herhaalt.

En zo raast het dorpscafé Nederland door. De politici in Den Haag achter de toog, mompelen stoïcijns wat over dat Wilders wat meer uitleg moet geven, en dat iedereen zich ineens kalm en waardig moet gaan gedragen (let wel: het publiek, niet zijzelf). Rondje voor de zaak. De grootste zwijger van allemaal is natuurlijk weer Geert Wilders, die nooit debatten aangaat. Hij plaatste één regel op Twitter en gaf een korte schriftelijke verklaring uit waarin hij de terrorist als een "eenzame verknipte idioot die de vrijheidslievende anti-islamiseringsidealen op gewelddadige manier misbruikt" typeert. Eenzaam? Met zoveel vrienden in de wereld? Het moet niet gekker worden.

De huidige macht van de PVV is mogelijk gemaakt door christelijk en neoliberaal Nederland, dat de PVV altijd als potentiële partner heeft beschouwd, met name op het gebied van anti-islam en anti-links sentimenten. Maar ook hebben we veel te danken aan de laffe en halfslachtige houding van de zogeheten 'linkse' partijen die geen antwoord kunnen, durven en/of willen formuleren op het fascisme van Wilders en zijn racistische discipelen. Zodoende zit Nederland opscheept met tuig dat in Den Haag politici mag souffleren, met de complimenten van uw volksvertegenwoordiging, die zich tot op de dag van vandaag blijft inzetten om de PVV te presenteren als een normale politieke partij. Allicht geholpen door hun handlangers van de zelfbenoemde "kwaliteitspers".

Lees ook:
» Oude wijn in nieuwe fascisten
» In essentieTRANSLATION

No comments:

Post a Comment