12 May 2011

Geen nieuws in NL: VN verwijt Israël Arabieren uit Jeruzalem te verdrijven

Zoals gewoonlijk hebben onze "kwaliteitskranten" de grootste moeite met het publiceren van negatief nieuws over het beleid van Israël.

De Verenigde Naties hebben Israël verweten met zijn beleid de Arabieren uit Oost-Jeruzalem te verjagen, aldus een vandaag gepubliceerd rapport van het Vluchtelingenbureau van de volkerenorganisaties.

Volgens de VN worden de Arabieren geïsoleerd en kunnen zij hun fundamentele rechten niet meer laten gelden. Op lange termijn staat de aanwezigheid van Palestijnen in de stad op de helling, zo luidt het.

De zowat 5.000 jaar oude stad is sinds de stichting van de staat Israël verdeeld. Na een Jordaanse aanval in 1967 veroverde Israël ook het Arabische oostelijke deel en beschouwt het Jeruzalem als zijn ("eeuwige en ondeelbare") hoofdstad. Maar wanneer de Palestijnen in september hun eigen staat willen oproepen, willen zij van Oost-Jeruzalem (al-Quds) hun hoofdstad maken.

Van de zowat 770.000 inwoners van Jeruzalem is zowat twee derde jood en slechts een derde Arabisch. Slechts twee procent zijn christenen.

(Het Laatste Nieuws, 10 mei 2011)

No comments:

Post a Comment