4 April 2011

Goldstone-rapport zal niet ingetrokken worden

HLN.be | 04.04.2011

De kwestie van een handhaving of intrekking van het rapport-Goldstone, dat Israël beschuldigt van "oorlogsmisdaden" tijdens zijn offensief van de winter 2008-2009 in de Gazastrook, stelt zich niet. Dit heeft het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag gezegd. Israël wil dat het rapport geannuleerd wordt.

"Het rapport-Goldstone werd in september 2009 gepubliceerd. Het is een document op vraag van de Verenigde Naties dat niet gehandhaafd of ingetrokken moet worden", zei de woordvoerder van het ministerie, Bernard Valero, op een persbriefing.

Valero kreeg vragen over het verzoek dat Israël deed nadat de auteur van het rapport, Richard Goldstone, erkend had dat hij zei dat de Joodse staat doelbewust burgers geviseerd had.

"We betreurden de toenmalige beslissing van Israël om niet mee te werken aan de missie voorgezeten door Richard Goldstone", zei de woordvoerder. Daardoor kon Goldstone niet alle nodige elementen bijeenbrengen. (belga/tvl)

4 comments:

 1. http://joodsactueel.be/2011/04/05/zaak-goldstone-de-morgen-online-vervalst-belga-berichtgeving/

  ReplyDelete
 2. En de bedoeling van het plaatsen van die link is...?

  ReplyDelete
 3. Link gebruiken EN LEZEN. Dat helpt

  ReplyDelete
 4. Ik had het al gelezen, anders zou ik die vraag niet stellen, natuurlijk. Maar je bedoelt nu toch niet dat het weglaten van "ten onrechte" een veel belangrijker zaak is dan wat Frankrijk te melden heeft? Hoop ik?

  Bovendien doet De Morgen inderdaad aan betere journalistiek, aangezien Goldstone helemaal nergens "ten onrechte" heeft gemeld in zijn op-ed. Dat kan hij ook niet, want in deze speelt hij niet voor rechter, laat staan dat er ooit bewezen is dat de Wij-van-WC-Eend rapporten van het IDF op waarheid berusten.

  ReplyDelete