26 February 2011

Bedreigingen komen niet van moslims, dus daders blijven onbesproken

Opgewonden koppen in de media over de bedreigingen aan het adres van VARA-medewerkers n.a.v. een cartoon geplaatst op de VARA-website joop.nl. De berichten gaan overal over: kan het, mag het, mag kwetsen, vrijheid van, democratie, het einde is nabij. De een beweert dit, de ander vindt dat, een volgende vindt dat niet hij maar een collega bedreigd had moeten worden. Vervolgens biedt die weer op televisie excuses aan en voor je het weet zit de krant alweer vol met oppervlakkige onzin van nietszeggende bn'ers die de Hollandsche leegte vullen met lucht. Die daar overigens een flinke duit mee verdienen.

Waar het vooral nĂ­et over gaat zijn de bedreigers. Wie zijn zij? Hoeveel zijn het er? Waar dreigen ze mee? Welke ideologie zit erachter? Welke kleding staan ze voor? Onderdrukken ze vrouwen? Zijn het dhimmies? Is er sprake van een fatwa? Zijn ze gewelddadig? Veroveren zij Europa? Is het hun cultuur, of is het aangeboren? Komt er een staat van "verhoogde paraatheid"? Al deze vragen ontbreken ineens.

We mogen er dus wel van uitgaan dat de bedreigers in ieder geval geen moslims zijn. Want zo is Nederland, iedereen loopt hier rond met kilo's boter op het hoofd. En ontbreken die bij u? Pas dan maar op, straks eindigt u in een stalen container in een tuigdorp.

No comments:

Post a Comment