23 January 2011

Lody van de Kamp, Manfred Gerstenfeld, antisemitisme, terreur

Van de Kamp klaagt over antisemitisme in Nederland, maar steunt wel de Israëlische terreur tegen de Palestijnen (en Libanezen)
Rabbijn Lody van de Kamp* bevestigt de misleidende propaganda van de zoon van rabbijn Evers. In het Reformatorisch Dagblad stelde hij gisteren:

"Die jongen loopt al jaren met plannen rond om naar Israël te gaan. Wat echter gebeurt is dat antisemitisme als alibi wordt gebruikt. Zelf heb ik ook drie kinderen in het buitenland wonen, maar antisemitisme is nooit ter sprake gekomen.

Die jongen heeft het effect van zijn woorden niet overzien. Hij zegt dat 60 procent van de orthodoxe Joden uit Nederland vertrekt vanwege het antisemitisme. Een paar weken geleden had ik samen met andere Joodse vertegenwoordigers over het antisemitisme in Nederland een bijeenkomst met alle fractievoorzitters in de Tweede Kamer. PvdA-leider Cohen vroeg aan Ronnie Naftaniel van het CIDI: „Die 60 procent, hoe zit dat?” Daarop zei Naftaniel: 'De aantallen in Nederland zijn zo klein, ik heb daar geen statistieken voor.' Met andere woorden, die jongen roept dat wel, maar het is niet op enige studie gebaseerd. Door de uitspraken van die jongen ontstaat er intussen wel de nodige beeldvorming die onterecht is."

Wat Van de Kamp niet bespreekt is waaróm "die jongen" (van 22 jaar) een mediaspektakel van zijn "alibi" maakte. Hij verwijt hem wel aan beeldvorming te doen, maar neemt hem tegelijkertijd in bescherming, immers: hij kon "het effect van zijn woorden niet overzien". Foutje? Flapuit? Miskleun? Integendeel. De media-actie van Benzion Evers was zeer gecalculeerd, en sloot naadloos aan bij het ballonnetje dat Frits Bolkestein opliet. Namelijk dat de situatie voor joden in Nederland zó slecht was, door het antisemitisme van "de Marokkanen", dat ze allemaal maar naar Israël moesten emigreren. Zijn bedoeling was natuurlijk om het publieke debat zo te manipuleren dat men zou roepen: dán de Marokkanen er maar uit! Met weinig succes overigens.


Manfred Gerstenfeld was in Noorwegen om een boek te promoten. In tegenstelling tot het idee van de Noorse joden bestaat er volgens hem een "wijdverbreid anti-semitisme in Noorwegen." Gerstenfeld woont al meer dan 45 jaar in Israël, maar pretendeert goed te weten hoe het met joden in diverse andere landen gesteld is. Zijn handelsmerk is de Holocaust in één adem te noemen met moslims en/of Palestijnen.

"[Manfred] Gerstenfeld is een man die al in 1965 getraumatiseerd en gefrustreerd uit Nederland is weggegaan en zich in Israël heeft gevestigd. Vanuit die positie gaat hij mij vertellen hoe onveilig het in Nederland is. Ik heb hem wel eens verweten: "Meneer Gerstenfeld, als er een muis in Nederland piept, roept u: 'Alle Joden weg uit Nederland.'"

Gerstenfeld stelt dat de positie van de Joden in Nederland het falen weerspiegelt om de Joden te beschermen. Daar breng ik tegen in dat wij als Joden alle vrijheid hebben: we hebben vrijheid van meningsuiting, we hebben alle rechten die de Grondwet ons geeft. Er roept iemand in de Tweede Kamer wel eens iets over het Joodse slachten of over besnijdenis. Nou, daar verzet je je dan tegen. Maar het is hier niet onveilig en het is ook niet zo dat we hier geen rechten hebben. Het is hier geen Sovjet-Unie."

Alles goed en wel, maar op 20 januari jl. twittert Van de Kamp toch echt:

7 april actie vanuit Nijkerk: Breng nu de (Nederlandse) Joden thuis!!!! Hoofdspreker ene meneer Gerstenfeld!! Eindelijk mogen wij...

Het gaat echter niet om een "actie", maar een congres (uitodiging pdf) over antisemitisme georganiseerd door de extremistische club Christenen voor Israël die onder meer nederzettingen en outposts op de Westelijke Jordaanoever financiert, en daarvoor door de Nederlandse overheid beloond wordt met belastingvoordeel. Deelnemers aan het congres zijn niet toevallig anti-islam activisten en andere haatzaaiers die de Israëlische terreur op de Palestijnen legitimeren - en daar regelmatig het antisemitisme (alleen die van moslims natuurlijk) en de Holocaust voor gebruiken, o.a.: Manfred Gerstenfeld dus, Herman van Praag, Henk Poot, Joël Voordewind, Meindert Leerling, Kees van der Staaij, en... Lody van de Kamp.


Woonwijk Beiroet 2006.

En waarom Van de Kamp met deze club extremisten in goed gezelschap is? Staart u zich niet blind op zijn verbroederende praatje in het Reformatorisch Dagblad, want:

"Volgens Van de Kamp is Israël kwetsbaar en is de bezetting van het land daarom een noodzakelijk kwaad. Bovendien probeert Israël buitensporig geweld in haar verdediging te vermijden." (NCRV's Tegenpolen, Aflevering 5, 19 november 2006)

Dat was ruim een maand nadat Israël in 34 dagen o.a. 4 miljoen cluster bomblets op de Libanezen gooide, waarvan het grootste gedeelte in de laatste 72 uur van de oorlog. Daarover stelde een bevelhebber van het Israëlische leger in de Israëlische krant Haaretz: "What we did was insane and monstrous, we covered entire towns in cluster bombs," Ook werden op grote schaal fosforbommen gebruikt.

Manfred Gerstenfeld trad ooit op als 'voorlichter' voor de Israël-reizigers van het CIDI (CIJO). Tevens hielp hij Geert Wilders met zijn voorstel om administratieve detentie (á la Guantanamo Bay) in Nederland in te voeren: "Op verzoek van de Israëlische regering regelde ik gesprekken met terrorisme-experts voor hem," aldus Gerstenfeld. Het mag duidelijk zijn dat hij hand- en spandiensten verricht voor de Israëlische regering.


Een "noodzakelijk kwaad" volgens de joodse geestelijke Lody B. van de Kamp - The 67-year-old Omar Kawasme was shot 13 times in the head while he was sleeping in his home in the city of al-Khalil (Hebron) in the early hours of Friday Jan. 7 2011. The Israeli army has admitted that Kawasme was an innocent civilian and that the troops mistook him for a Hamas supporter - de twee IDF-soldaten werden onlangs (traditioneel) vrijgesproken.

Manfred Gerstenfeld is bestuursvoorzitter van het Jerusalem Center for Public Affairs (JCPA), een Israëlische denktank die zich inspant om het 'correcte' Israëlische verhaal aan de buitenwereld te promoten. De helft van zijn onderzoekers bestaat uit Israëlische militairen, en de directeur van het instituut, Dore Gold, was ondermeer adviseur van Ariel Sharon.

*) Rabbijn Van de Kamp is tevens raadslid voor het CDA; directeur van vastgoedmaatschappij CTC Beheer BV en beleggings- en ontwikkelingsmaatschappij Camp Kleyn Associates; en directeur van reisorganisatie Jehoeda Services, die onder andere "reizen door Erets Jisraeel" aanbiedt.

No comments:

Post a Comment