8 January 2011

CIDI worstelt met democratie-mythe Israël

Gisteren op Twitter:

RonnyNaftaniel
Commissie in Knesset gaat financiering linkse en mensenrechten organisaties in Israel onderzoeken. Rechtse politieke partijen openen ...1)
6 Jan

RonnyNaftaniel
... een soort heksenjacht op organisaties als Breaking the Silence en Betselem. Zij worden beschuldigd gelijk te staan aan Hamas cs. Absurd
6 Jan

deisraellobby
@RonnyNaftaniel Heksenjacht? Hopelijk dan snel een verontwaardigd stukje op cidi.nl (PS verontwaardigd = niet vergoelijkend)
6 jan

...en 24 uur later:

CIDI wijst instelling Knesset commissie af

CIDI wijst de instelling van een Knesset Commissie die de financiering van Israelische mensenrechten groeperingen moet gaan onderzoeken, af. ... De directeur van het CIDI, Ronny Naftaniel, spreekt zijn afkeuring uit over de wijze waarop een aantal parlementariërs uit de regeringspartijen de Israëlische mensenrechten organisaties verdacht probeert te maken en zegt bang te zijn dat er hierdoor een heksenjacht wordt ontketend.

Het wachten is nu op de allereerste veroordeling in CIDI's 36-jarig bestaan van een Israëlische oorlogsmisdaad of mensenrechtenschending op een andere bevolking dan 'de zijne'.

1 comment: