7 December 2010

Wikileaks: Payback is a bitch, isn't itIk denk nu toch werkelijk dat Het Verzet is begonnen.

Julian Assange heeft zichzelf aangegeven. Dit is een hele goede beslissing. Op deze manier gaat hij namelijk ook ontmaskeren hoe weinig vrijheid en democratie wij kennen in het zogeheten Vrije Westen. En neemt natuurlijk 'even' mee dat hij nu een nog grotere held gaat worden, een martelaar van openheid en transparantie.

R E V E N G E  O F  T H E  N E R D S

9.55am: The cyber war over WikiLeaks appears to be escalating, with supporters of the site reportedly taking revenge against the Swiss bank that froze Assange's assets.

Operation Payback is now threatening to go after PayPal after claiming credit for shutting down the website of the Swiss bank PostFinance, Raw Story claims.

The site of the bank is currently unavailable.

On its Twitter account the group said:
"
PAYPAL.COM IS DOWN! AND YES WE ARE FIRING NOW!!! KEEP FIRING!"

Momenteel wordt op de site van de hackers 'teruggeschoten' met DDoS-aanvallen: zie: http://anonops.net/

Live updates bij de Guardian: http://www.guardian.co.uk/news/blog/2010/dec/07/wikileaks-us-embassy-cables-live-updates

Here are the headlines on the latest leaked cables.

• Secret Nato plans to defend Baltics from Russia
• Burma general considered Manchester United buyout
• Poland wants missile shield to protect against Russia
• Sudan warned to block Iranian arms bound for Gaza
• US pressured UN climate chief to bar Iranian from job
• Algeria goes from security joke to US ally in Maghreb


UPDATES


De Volkskrant bericht:

WikiLeaks-oprichter Julian Assange gearresteerd

VK UPDATE AMSTERDAM - De Britse politie heeft vandaag de oprichter van de klokkenluiderssite WikiLeaks Julian Assange in Londen gearresteerd op verzoek van de Zweedse justitie. Zweden had een internationaal aanhoudingsbevel tegen hem uitgevaardigd wegens aanranding en verkrachting.


Beste collega's, ik begrijp dat jullie verheugd zijn dat het grote kwaad in de wereld is gearresteerd, maar dat betekent niet dat jullie berichtgeving klopt, want 'aanranding en verkrachting' is nog niet bewezen door de onafhankelijke rechter. Met andere woorden: hij is gearesteerd, op verdenking van 'aanranding en verkrachting'. Het is een moeilijk vak, ik weet het, maar probeer jullie enthousiasme enigszins te verhullen. En vertel erbij wat deze verdenking nu precies inhoudt dan weten de lezers ook dat Assange geframed wordt. En als jullie niet weten wat de journalistieke regels zijn, mail me even, of volg de angelsaksische pers.
(Stan van Houcke)

No comments:

Post a Comment