30 December 2010

Het CIDI en "de harten van de betrokkenen"

De nonsens die het CIDI uitkraamt in haar persbericht heeft geen enkele rationele proportie. Trekt u even een pak zakdoeken open:

"Er dient een tweestaten oplossing te komen. Maar eenzijdige dwang op een democratie werkt niet. Het zal nooit lukken een duurzame vrede te bereiken als het niet uit de harten van de betrokkenen, in casu de kiezers, zelf komt."

"De harten" van de Palestijnen waren met Hamas, die in 2006 met grote meerderheid de democratische verkiezingen wonnen. Die verkiezingen werden 1. door het Westen afgedwongen, en 2. door het Westen gecontroleerd op legaliteit. Alles was in orde. Maar aan wat de Palestijnen willen heeft Israël, en natuurlijk 'de vrienden van Israël', geen enkele boodschap. Nooit gehad. Meteen begon Israël Gaza te belegeren, als collectieve straf. En later het gecreëerde gevangenkamp bombarderen. Dus is het helemaal niet voor een "duurzame vrede" met de Palestijnen."De kiezers" en de "betrokkenen" waar het CIDI over schrijft zijn niet de Palestijnen. Het CIDI meent namelijk dat Israël, als een echte ouderwetse kolonisator, mag bepalen wat "duurzame vrede" inhoudt voor de Palestijnen. Waarom is dat? Omdat het CIDI meent dat Palestijnen blijkbaar zulke minderwaardige mensen zijn dat ze niet eens "betrokkenen" zijn in hun eigen toekomst. Ze mogen ze niet over hun eigen levens beslissen. Net als vroeger in onze koloniën: wij wisten wel wat goed was voor de inboorlingen. En wanneer het slachtoffer, na jaren van landjepik, niet met de dief in zee wil gaan omdat hij nog meer van hem wil stelen, dan heet het volgens het CIDI dat de Palestijnen 'niet willen onderhandelen' en 'geen vrede willen'. Het lijkt wel een sekte.


In donkergroen ziet u wat volgens het CIDI Palestijnse autonomie en "duurzame vrede" is.

Wat het CIDI verzwijgt is dat de "tweestatenoplossing" die Israël voorstaat er op neerkomt dat de Palestijnen 'souvereine', maar wel gedemilitariseerde, autonomie krijgen over 11% van de Westelijke Jordaanoever. In de rest van het gebied mogen de Palestijnen nog geen een rioolpijp onder hun huis aanleggen. Míts dat idee genade kan vinden in de harten van de Israëli's!


Dit verkoopt het CIDI hardnekkig als "vredesproces".

Meer:
» NRC: Er is helemaal geen vredesproces (2009)
» The Great Middle East Peace Process Scam (2007)
» Google "no peace process"

No comments:

Post a Comment