11 November 2010

"Israël pakt Hamas-parlementslid op"

Onvermoeibaar verspreidt onze zogeheten vrije pers de Israëlische propaganda: Israëlische soldaten worden "ontvoerd" maar Hamas-leden (ook parlementariërs) worden "opgepakt". Denkt u zich de hysterische koppen in de media en het politieke tumult eens in wanneer Hamas een Israëlische parlementariër zou "oppakken" of liquideren.

(Novum/AP) - Israëlische militairen hebben woensdag voor zonsopgang een inval gedaan in een huis op de Westoever en een parlementslid van Hamas opgepakt. Het gaat om Mahmoud Ramahi. Het leger zei dat hij is gearresteerd wegens recente Hamas-activiteiten.

Israël beschouwt Hamas, dat sinds juni 2007 de dienst uitmaakt in de Gazastrook, als een terroristische organisatie. Hamas-strijders hebben in de loop der jaren honderden Israëliërs gedood bij zelfmoordaanslagen en ander geweld. Waar Ramahi precies van wordt verdacht, liet het leger in het midden.

Ramahi kwam in 2009 vrij uit een Israëlische gevangenis. Hij was net als tientallen andere Hamas-functionarissen door het Israëlische leger opgepakt nadat de Israëlische militair Gilad Shalit in juni 2006 door aan Hamas gelieerde extremisten was ontvoerd.

No comments:

Post a Comment