11 December 2010

Kettling

Kettling is een tactiek die door de politie wordt gebruikt tegen demonstraties. De demonstranten, inclusief pers en voorbijgangers, worden door een politieleger in een zeer beperkte ruimte gedreven (als stoom in een ketel), die steeds kleiner wordt gemaakt met behulp van de wapenstok. Zo worden de demonstranten een paar uur vastgehouden (soms tot wel acht uur). De bedoeling is om eventuele relschoppers zo uit te putten dat ze uiteindelijk alleen maar naar huis willen. Er is geen toegang tot water, voedsel en toilet. In sommige landen wordt deze tactiek aangeklaagd als zijnde een mensenrechtenschending. (lees verder op de Engelse Wikipedia)



"Scotland Yard repte over acht gewonde agenten. ... Ook prins Charles en zijn vrouw Camilla werden aangevallen toen zij in hun auto reden. Ze kwamen er zonder kleerscheuren vanaf, maar hun auto was licht beschadigd." (Volkskrant)

Hoe durven ze, die belangrijke auto licht te beschadigen! Volgens de Volkskrant is de aarde plat. Daarom liggen de joodse nederzettingen op Westelijke Jordaanoever ook "in Israƫl". De "ombudsman" Thom Meens had het nog even gecheckt bij de opinieredactie. En ja, het was correct.


No comments:

Post a Comment