1 November 2010

Joodse kolonisten keren zich tegen Palestijnse kinderen

Niet verassend dat onze zelfbenoemde "kwaliteitspers" het rapport van Defence for Children International (Geneve) verzwijgt. Het ondermijnt namelijk de mythe dat Israël een democratie is. En wie wil er nu toegen dat hij een "vriend" is van een schurkenstaat? Sssst...

Israëlische extremistische kolonisten gebruiken steeds vaker opzettelijk geweld tegen Palestijnse kinderen en adolescenten. Dat meldt de ngo Defence for Children International. Ook Israëlische soldaten zouden niet vrijuit gaan. Palestijnse kinderen en adolescenten zijn steeds vaker het slachtoffer van opzettelijke agressie door Israëlische extremistische kolonisten. Dat staat in een rapport van een internationale mensenrechtengroepering.

Er wordt gewag gemaakt van 38 aanvallen van kolonisten tegen Palestijnse minderjarigen. Drie adolescenten lieten het leven, 42 jongeren raakten gewond.Dertien keer openden de kolonisten het vuur. In de andere gevallen werden de jongeren bekogeld met stenen, vernederd en geslagen.

Hebron & Nabloes
Het merendeel van de aanvallen deed zich voor in twee specifieke sectoren waar zich kolonies bevinden die als ultranationalistische bastions beschouwd worden. Dat zijn de stad Hebron en omgeving, in het zuiden van de Westelijke Jordaanoever, en de omgeving rond Nabloes, in het noorden.

Straffeloosheid
De ngo wijst ook Israëlische soldaten aan als medeplichtigen aan geweld. Ofwel namen ze eraan deel, ofwel sloten ze de ogen, ofwel pakten ze achteraf de slachtoffers aan en niet de daders.
 
"Geen enkele kolonist werd in verdenking gesteld voor de incidenten", aldus een van de auteurs van het rapport. "Ze mogen handelen in volledige straffeloosheid." (Het Laatste Nieuws, 01/11/10)

No comments:

Post a Comment