13 October 2010

Palestijnen willen eerst weten waar de fysieke grenzen van Israël precies liggen

Tot op de dag van vandaag weigert Israël zijn fysieke grenzen te openbaren of vast te leggen. Het is een legitieme vraag van de Palestijnen die nog steeds niet weten wat ze precies zouden moeten erkennen, wanneer het 'de staat Israël' moet erkennen. Vreemd genoeg neemt de pro-Israël horde dat de Palestijnen (en andere landen) kwalijk. Israël kan in wezen eigenlijk helemaal niet bestaan, laat staan erkend worden, want een grensloze staat bestaat gewoonweg niet. En het heeft ook geen Grondwet waarin gelijke rechten, vrijheid van religie en vrijheid van meningsuiting zijn vastgelegd voor haar burgers. Verassend is dat niet, wat Israuel wil helemaal geen gelijke rechten voor iedereen.
Alleen in België is dit nieuws:

Palestijnen vragen duidelijke omschrijving van Israëlische grenzen

De Palestijnen hebben aan de Amerikaanse regering en aan Israël gevraagd om de grenzen van Israël, zoals zij willen dat het erkend wordt, duidelijk op te stellen en aan hun voor te leggen.

"Wij vragen officieel aan de Amerikaanse en Israëlische regering om ons een kaart te geven met daarop de grenzen van Israël zoals zij willen dat we ze erkennen", aldus Yasser Abed Rabbo, een van de leiders van de PLO, de organisatie ter bevrijding van Palestina.
 
"Als deze kaart gebaseerd is op de grenzen van 1967, en als de kaart het einde voorziet van de bezetting van de Palestijnse gebieden die sinds 1967 door Israël plaatsvindt, dan zullen wij Israël erkennen in overeenstemming met het internationaal recht", zo luidt het verder.
 
De Amerikaanse regering had aan de Palestijnen een tegenvoorstel gevraagd na het aanbod van de Israëlische premier Netanyahu om een bouwstop van de kolonies te koppelen aan een erkenning van Israël als "staat van het joodse volk". Dat aanbod werd afgewezen door de Palestijnen. (afp/adb)

1 comment:

  1. Die grenzen veranderen met de dag, als een kolonist een olijfgaard jat of een Palestijns gezin hun eigen huis uitzet is de grens weer wat opgetrokken.
    Politie kijkt toe of er niks gebeurd met de kolonist, die word immers beschermt.

    ReplyDelete