28 October 2010

Nieuwe controversiële wet in de Knesset

Feiten waaruit blijkt dat Israël helemaal geen democratische staat is, worden in onze nieuwsmedia grotendeels verzwegen. Het past gewoon niet in onze Israël Goed Nieuws Show.

(Belga) Een commissie van de Knesset, het Israëlische parlement, heeft woensdag unaniem een wet goedgekeurd die "onthaalcomité's" van kleine gemeenschappen in Israël het recht geeft kandidaat-inwoners te weigeren indien zij niet aan "specifieke criteria" voldoen. Dat schrijft donderdag de krant Haaretz.

Onder die criteria is de "geschiktheid voor het fundamentele uitzicht van de gemeente". Dat houdt in dat kandidaten geweerd kunnen worden op basis van geslacht, religie en/of socio-economisch statuut. Het voorstel zal eerlang aan de plenaire Knesset voorgelegd worden, maar kan nu al rekenen op fel verzet van de "Arabisch-Israëlische" (Palestijnse) parlementariërs. Die noemen het voorstel "racistisch": de achterliggende gedachtegang is dat Israëlische gemeentes "Palestijnenvrij" worden. Talab al-Sana van de Verenigde Arabische Lijst vergeleek het ontwerp met rassenwetten in Europa tijdens de tweede wereldoorlog. (Knack.be)

No comments:

Post a Comment