25 September 2010

Knack.be: Palestijnse visser gedood door Israëlische marine

Wanneer Palestijnse militanten een Israëlische visser hadden doodgeschoten zouden onze kranten daar vol mee staan, met naam en toenaam, weken lang. Maar in Nederland meent onze zelfbenoemde "kwaliteitspers" dat een Palestijn zo minderwaardig is dat zijn leven of dood lang niet zo belangrijk is als dat van een Israëliër.

Knack | 24 september 2010


Palestijnse visser gedood door Israëlische marine

(Belga) Een Palestijnse visser is vrijdag voor de noordkust van de Gazastrook door geschut van de Israëlische zeemacht gedood, zo is in de Gazastrook uit medische bron vernomen. "De visser, Mohammed Bakr, 20 jaar oud, werd op zee door een kogel van de Israëlische marine gedood", zei het hoofd van de plaatselijke medische diensten, Adham Abou Selmiya.

Een legerwoordvoerster bevestigde dat de Israëlische marine het vuur geopend had op een vissersboot uit de Gazastrook. Volgens de woordvoerster had de visser een grens overschreden en voer hij richting Israël. "Militairen gaven hem bevel terug te keren. Omdat hij weigerde, vuurden ze waarschuwingsschoten af en schoten ze vervolgens in de richting van het bootje", zei ze. Israëlische oorlogsschepen zien toe op de zeeblokkade van de Gazastrook en verbieden voorbij 5,5 kilometer van de kust te varen.

No comments:

Post a Comment