29 September 2010

Jeugdjournaal brainwash: diefstal is geen misdaad

Als we het Jeugdjournaal moeten geloven staan de illegale joodse nederzettingen "bij Israël" in plaats van op de Westelijke Jordaanoever, en is er geen sprake van een bezetting, die de hele wereld veroordeelt. Nee, Israëli's en Palestijnen maken alleen maar "ruzie" over "een stuk land", en van wie dat stuk land is, dat weet de NOS blijkbaar niet. Niet de bezetting is het probleem, maar de "ruzie". Niet de bezetting moet opgeheven worden, en Israël moet zich terugtrekken, maar de "ruzie" moet worden bijgelegd.

De moraal van dit verhaal is dat de Nederlandse kinderen moeten begrijpen dat wanneer je iets steelt van een ander, je dat later als onderhandelingswaar kan inzetten bij besprekingen om een einde aan de "ruzie" te maken. En dat wanneer je protesteert tegen die diefstal, de dief je altijd ongestrafd keihard op je kop mag slaan, en de dief vervolgens ongestrafd nog meer mag stelen, en dat jij daartegen niets terug mag doen. En zelfs mag de dief je doden, want 'de politie' doet toch niets.

De bedoeling van dit propagandastukje is natuurlijk dat de Nederlandse kinderen (ook) moeten beseffen dat elke misdaad van Israël tegen de Palestijnen gelegitimeerd is - zoals ook mijn generatie is gebrainwashed.

Meningen en gevoelens

Volgens de NOS bestaat er geen internationale rechtsorde of VN wanneer het de Israëlische bezetting betreft. Nee, "veel landen" "vinden" iets over de bezetting en de joodse nederzettingen, en de Palestijnen "voelen":

"De Palestijnen voelden zich bedreigd door de komst van duizenden joden naar het gebied. ... Het gebied was van de Palestijnen, zeiden ze, ze woonden er al eeuwen lang."

Dat "zeiden ze" maar hoor. Deze zinnen staan te lezen op de website van het Jeugdjournaal in een overzichtje van de geschiedenis van de staat Israël. De Palestijnen "voelden" zich alleen maar bedreigd, ondanks dat joodse terroristen en later het Israëlische leger met geweld driekwart miljoen Palestijnen van hun land verdreven en hun huizen en land confiskeerden. Echter bij de NOS lezen we dan weer niet dat de joden zich "bedreigd voelden" door de komst van de nazi's. Nee, "hun volk had een verschrikkelijke tijd meegemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog." De verschrikkelijke tijd die de Palestijnen nog steeds meemaken zijn louter meningen en gevoelens.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de NOS verzwijgt dat de Palestijnen door Israël met geweld verdreven of gedood zijn. Nee, "tijdens en na die oorlog in 1948 vluchtten duizenden Palestijnen weg uit Israël." Er staat nog net niet dat de Palestijnen vrijwillig zijn geëmigreerd om elders een beter bestaan op te bouwen. Al Aqsa TV heeft Mickey Mouse, Israël heeft Mark Regev, wij hebben het Jeugdjournaal.

No comments:

Post a Comment