4 September 2010

Het joodse gen en superieure intelligentie

Van een opmerking van het Duitse SPD-lid Thilo Sarrazin krijgt de wereld het schuim om de mond. Maar verkondigt de Israëlische minister van Binnenlandse Zaken en vice-premier Eli Yishai hetzelfde, dan is dat blijkbaar de normale gang van zaken in Israël, omdat de pers er niet in is geïnteresseerd. Zelfs wanneer de ons bevriende schurkenstaat nazi-ideeën koestert blijft Nederland kritiekloos bevriend.

Genoegelijk gingen de anti-semitische opmerkingen van Sarazzin over Turken/moslims jarenlang aan 'de wereld' voorbij. Dat komt omdat het normaal is geworden om de ergste dingen over moslims te roepen, onder het mom van vrijheid van meningsuiting. Maar die zogenaamde vrijheid verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer het de afstammelingen van de Israëlieten betreft. Omdat die mensen blijkbaar meer waard zijn (geworden) dan de afstammelingen van de Ismaëlieten.


Minister van Binnenlandse Zaken en vice-premier Eli Yishai en president Simon Peres dollen met haatrabbijn Ovadia Yosef, geestelijk leider van de extremistische Shas-partij waar Yshai lid van is. Yosef meent onder meer dat de holocaust de straf van god was.

Op 8 augustus jl. verklaarde Yishai in de Jerusalem Post:

"Wanneer iemand bekeert tot het orthodoxe jodendom, dan heeft hij het Joodse gen. Als hij niet bekeert tot het orthodoxe jodendom, dan heeft hij het Joodse gen niet. Zo simpel is het."Hoger IQ

Uit een artikel in de Israëlische krant Haaretz ('Jewish gene' theories make waves in Germany, go unnoticed in Israel) kunnen we opmaken dat het idee dat er een joods gen of joods DNA bestaat vrij algemeen is. Maar bijvoorbeeld ook de ultrarechtse Amerikaanse lobbyclub American Enterprise Institute (de huidige werkgever van Ayaan Hirsi Magan) deelt die mening. De fellow Jon Entine presenteerde daar zijn boek Abraham's Children: Race, Identity, and the DNA of the Chosen People waarin hij o.a. beweert dat het gemiddelde IQ van joden hoger is dan dat van de andere, blijkbaar 'minder begaafde', mensen. Zijn collega Charles Murray, die eerder in The Bell Curve (1994) beweerde dat negers dommer zijn dan blanken, schreef er eerder over in zijn essay Jewish Genius.
» Lees verder over deze AEI presentatie in de washington Post


Albert Einstein’s reactie op een verzoek voor een gelddonatie voor de Stern Gang.

Het ironische is dat artikelen over het vermeende joodse hogere IQ vaak wordt geïllustreerd met een afbeelding van Albert Einstein. Dezelfde Albert Einstein, met zijn superieure intelligentie, stuurde een brief aan de New York Times, samen met Hannah Ahrendt en andere joodse intellectuelen, om de wereld te waarschuwen tegen Menachim Begin in 1948. Begin was leider van de 'Vrijheidspartij' (Tnuat Haherut), zo schreven zij, "a political party closely akin in its organization, methods, political philosophy and social appeal to the Nazi and Fascist parties." (krantenknipsel pdf) En dat die partij was ontstaan uit de Irgun Zvai Leumi (Etzel), "a terrorist, right-wing, chauvinist organization in Palestine." Het hoogste IQ ter wereld of niet: de 'joodse suprioriteit' telt waarschijnlijk alleen voor zionisten.

Met een andere joodse intellectueel, Sigmund Freud, onderhield Albert Einstein een briefwisseling (Why War?, 1932, op uitnodiging van de League of Nations, voorloper van de VN) waarin gesproken werd over de oorzaken van oorlog en of er 'genezing' bestaat. Nee, stelde Freud.


Een superieure joodse intelligentie is niet nodig om een kwakje metselspecie in een gat te gooien: minister Yishai legde op 22 juli jl. de eerste steen voor een administratief centrum voor joodse nederzettingen in de West Bank, ten zuiden van Hebron. Nederland, de EU en de internationale gemeenschap zijn uitgesproken tegen deze nederzettingen en tegen uitbreiding ervan. behalve in de praktijk.

» The London Book Club review The invention of the Jewish people – Shlomo Sand

No comments:

Post a Comment