6 September 2010

Christenen voor Israël, John Hagee en Adolf Hitler

Stelt u zich het volgende voor. U bent een straatarme kansloze in een godvergeten oord in de Oekraïne. Dan komt er iemand uit Nederland die u een som geld biedt, en onderdak en werk (of zorg) in het land van melk en honing. Het enige wat men daarvoor terug moet doen is veinzen dat men de religie, die hun voorouders eeuwenlang heeft gehaat en vervolgd, prima in orde vindt, een beetje samen lezen in de bijbel, en eventueel voor de media veinzen dat uw emigratie heus ideologisch gemotiveerd is. Vrijwillige keuze?

De koop-een-jood-voor-Israël-actie van Christenen voor Israël is een groot succes: onlangs vierde deze zionistische stichting dat het 'hun' 100.000e jood naar Israël heeft gebracht. In de bijbel staat wel dat deze massaemigratie het werk van god is (Ezechiël 36:24), maar de stichting meent blijkbaar dat hun god er met de pet naar gooit, dus hebben ze die taak maar van hem overgenomen.


"Larissa Vaisburd, een 27-jarige vrouw uit Kivachivka in Oekraine, is de 100.000ste Jood die wij als Christenen voor Israël in staat stelden om terug te keren naar Israël."

John Hagee en Jan van Barneveld

Voor joden staat - volgens CvI die zich baseert op een eindtijdtheorie in de bijbel - een grotere Entlosung te wachten dan die in de Tweede Wereldoorlog: immers, wanneer alle joden 'in Israël' wonen, zullen uiteindelijk alle christenen en bekeerlingen het eeuwige leven naast hun god krijgen, en de rest van de mensheid, dus ook alle (onbekeerde) joden, zullen kreperen. Het is dan ook niet vreemd dat bijvoorbeeld de bekende evangelist en antisemiet ("joden zijn mensen zonder ziel" en "Christ killers") John Hagee in zijn preek boekpromotie Jerusalem Countdown (2005) beweerde dat Hitler met de holocaust god's werk uitvoerde: zijn god ordonneerde Adolf Hitler om joden te vermoorden om ze zodoende te dwingen naar Israël te emigreren. De vraag in deze is: wilde Hitler hetzelfde als de Christenen voor Israël? Of vice versa? Wat hun god's plan is met de onbekeerde joden wordt in ieder geval consequent verzwegen.O.a. publicist en Israëlreisgids voor Christenen voor Israël Jan van Barneveld meent: "Mannen als John Hagee zijn heel duidelijk in hun waarschuwingen." Barneveld orakelt op zijn website een eind weg. Zo leest hij bijvoorbeeld in de bijbel dat Turkije en Rusland een nieuwe holocaust zullen gaan veroorzaken, met hulp van de EU, de paus, de VN en de NAVO. Maar dat gaat pas gebeuren nadat Israël de gasvelden (voor de kust van...?) gaat exploiteren. Aldus Van Barneveld.

Hingen niet honderdduizenden volgelingen aan christenzionist Hagee's lippen dan kon je gewoon lachen om het 'feit' dat de duivel een homoseksueel is, en ook "op zijn minst een half-Jood, zoals Adolf Hitler en Karl Marx." Maar nee, zelfs presidentkandidaat en senator John McCain, senator Joseph Lieberman en Newt Gingrich, voormalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, nemen Hagee serieus. En kleine Nederlandse mannetjes als Jan van Barneveld.Gedumpt

Voor uw 115 euro brengt de stichting Christenen voor Israël een jood naar Israël. Daar verblijven ze eerst in een soort voorbereidingskampen ("absorptiecentra", waar ze opnieuw kennis mogen maken met armoede, tenminste, als je 'een kleurtje' hebt) en worden daarna "over heel Israël verspreid". Maar ook naar de joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. "Waar zij in Israel zijn gaan wonen, hebben wij geen zicht op," stelt Leo van Koesveld, office manager van Christenen voor Israël. Dat is niet 'verspreiden', maar dumpen.

Volgens Christenen voor Israël werden in "Samaria en Judea" (de bezette Westelijke Jordaanoever) na 1967 "niet alleen 144 Joodse dorpen gevestigd, maar ook 261 Arabische nederzettingen. Er komen niet alleen 250.000 Joden wonen, maar ook 400.000 Arabieren." Maar gelukkig, dat leverde "niet echt problemen op". Bij deze boude beweringen wordt geen bron vermeld, maar deze kunnen we vinden op een website die niet verassend Eretz Yisroel heet, van een onbekende rabbijn genaamd Joseph E. Katz uit Brooklyn, New York. "Joden volgen autorijlessen in Ramalla en Arabieren liggen aan het strand van Tel-Aviv," keuvelt CvI verder. En "het Palestijnse volk" heeft geen "eigen zelfstandige geschiedenis en cultuur" en "geen historische basis" en hebben ze geen recht op land, geen recht op een eigen staat, en zelfs geen recht op de bezette gebieden.

Met elke donatie aan Christenen voor Israël steunt u de Israëlische mensenrechtenschendingen middels het financieren, bevolken en uitbreiden van de joodse nederzettingen op de West Bank. Met de complimenten van de Nederlandse overheid, die de stichting van belastingvoordeel voorziet.

No comments:

Post a Comment