11 August 2010

Tolerantie, Israel style

Joods 'Tolerantiemuseum' start met buldozeren van pas gerenoveerde eeuwenoude moslimgraven. Typisch Israëlische aanpak, dus verzwegen in de Nederlandse media.

Jeruzalem: Arabische graven nabij site Tolerantiemuseum platgewalst
woensdag 11 augustus 2010

(Belga) Met steun van de politie hebben Israëlische bulldozers dinsdag tientallen grafstenen in een moslimkerkhof in West-Jeruzalem met de grond gelijkgemaakt. Volgens de Islamitische Beweging, die het gemeentebestuur van Jeruzalem met de vinger wijst, zijn meer dan 200 graven verwoest in de recentelijk gerenoveerde, eeuwenoude begraafplaats. Sommige van die graven dateren van de 12de eeuw.

Volgens Mahmud Abu Atta van de met de Islamitische Beweging verbonden al-Aqsa Stichting werden 's nachts meer dan 200 graven platgewalst en volgden in de loop van de dag, nadat een rechter een petitie om de werkzaamheden te stoppen had verworpen, nog een tweede vernielingsgolf. Israël "wil niet dat wij onze graven renoveren, dus worden zij vernield", zei Atta. De vernielingen vonden plaats vlakbij de site waar eerlang een joods Museum van de Tolerantie moet verrijzen, een project van de Joods-Amerikaanse mensenrechtengroepering Simon Wiesenthal Center. Dat gebouw is, precies omdat het opgericht zal worden op een steenworpje van het moslimkerkhof, onderwerp van controverse. Maar volgens Atta hebben de jongste vernielingen geen verband met het geplande museum.

Kunt u zich de krantenkoppen en aanpalende hysterie van de joodse gemeenschap voorstellen wanneer eeuwenoude joodse graven geruimd werden voor een islamitisch Museum voor Tolerantie? Filosemitische drinkt uit dezelfde bron als antisemitisme: eerst mocht de jood niets, nu mag de jood alles. Sla de kranten er maar op na.


Israeli municipality workers and policemen use a bulldozer to destroy graves at the ancient Muslim cemetery 'Maaman Allah', which was recently renovated by an Arab-Israeli Muslim movement, in Jerusalem on August 10, 2010."Removal of nuisances"

Voorwerk: wat de opdrachtgever, het Simon Wiesenthal Center, noemde: de "removal of nuisances".


Diggers uncovering skeletons in Jerusalem Museum of Tolerance dig.
Aftermath of an excavation: one of many boxes of bones, a skull and a grave in which several bodies were buried. Now all that is left is a large lot with a huge open pit.No comments:

Post a Comment