18 August 2010

Schijnheilige "ophef", Trouw misselijkmakend

"Op een foto zit Aberjil naast een geboeide en geblinddoekte Palestijne gevangene en kijkt hem glimlachend aan." (Trouw)Het is werkelijk misselijkmakend, de schijnheiligheid van het Israëlsche leger dat weer uitgebreid wordt verspreid in onze commerciële massamedia onder het mom van "ophef in Israël", in plaats van "Israëlische leger schendt weer mensenrechten". Jezelf op de foto zetten met een gevangene als trofee is een ernstige mensenrechtenschending, maar onze pro-Israël media is op dit gebied weer helemaal niet uitgesproken.

Over de gefotografeerde Palestijnen (en hun lot) geen woord. Zelfs de dader mag uitgebreid haar woordje doen. Maar ja, dat is dan ook een Israëlische, dus is haar mening wat waard. Niet de mening van de Palestijn op de foto. Verassend is dat niet, want Palestijnen zijn ook voor onze 'journalisten' zulke minderwaardige mensen dat ze niet eens een naam hebben. Nee, 'het brengt Israël in grote verlegenheid', is de trend. Het arme, kleine en kwetsbare Israël - veel is er niet veranderd.


Eden Abergil poses for a photograph near Palestinian detainees in this picture taken in 2008, as seen from this screen shot of the Sachim Tumblr blog taken August 17, 2010.

Niet het eerste zogenaamd "beschamende" voorval...


http://maxblumenthal.com/2010/07/the-summer-camp-of-destruction-israeli-high-schoolers-join-in-the-destruction-of-a-bedouin-town/
Nog geen maand geleden: Israëlische scholieren bekijken de persoonlijke bezittingen van bedoeinen die hun huis uit werden gezet en wiens woningen werden platgewalst om plaats te maken voor joden.


En hier rusten de jonge helden uit op de meubels van de slachtoffers.


IDF-soldaat "kijkt hem glimlachend aan"


Een kiekje voor het thuisfront
Een kiekje voor de familie: lach eens naar het vogeltje!


Kijk eens mam, hoe flink ik ben!


...kijkt hem glimlachend aan...No comments:

Post a Comment