3 June 2010

Journalist bedreigd door extremisten in Felix Meritis

Gisteren werd de journalist Stan van Houcke (63) tijdens de afloop van een discussieavond van Een Ander Joods Geluid bedreigd. Hij doet daar kort verslag van op zijn weblog.

Zionistische Extremisten.


De hevig transpirerende zionist die me met geweld bedreigde en de door hem aangestuurde 'fotograaf' Michael Jacobs.


Jonge zionist legt de hoogbejaarde Hajo Meyer uit hoe erg de holocaust was geweest, zelfs nadat Meyer de opgewonden jongeman had verteld dat hij als jood Auschwitz had overleefd.


Zionistische adolescenten met extremistische opvattingen.

Ik bezocht gisteren de afloop van een discussieavond van Een Ander Joods Geluid over de Nederlandse verkiezingen en het Midden Oosten. Ineens werd ik geconfronteerd met een oude bekende, die druk doende was iedere criticus van Israel op de gevoelige plaat vast te leggen, te weten:Michael Jacobs (aka Uruandimi), een bekende extreemrechtse racist op het internet, begint in zijn voorstel al met een truc, namelijk met zijn voorstel: "Het is illegaal ... voor Joden om in Efrat te wonen." Zou hij dan een 'ja' gekregen hebben, dan zou hij je meteen voor antisemiet uitmaken, de hele discussie opblazen, en zodoende maakt zijn confabulaties 'legaal'.

Michael Jacobs lijdt aan het Syndroom van Asperger, geen verassing, zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Asperger_Syndroom#Kenmerken

Niet antisemitisch
Antisemitisch, bedreigend en aanzettend tot discriminatie, haat en belediging. Het zijn niet de minste beschuldigingen die het Tropenmuseum in Amsterdam te verstouwen kreeg van de Nederlandse Jood Michael Jacobs. Hij noemt de tentoonstelling over de Palestijnen een "misleidende vertoning" en spande eerder dit jaar een rechtszaak aan tegen het museum die de nodige publiciteit genereerde.
De rechtbank in Amsterdam wees vorige maand alle eisen van Jacobs af, onder meer met een beroep op de vrijheid van meningsuiting. Volgens de voorzieningenrechter is de tentoonstelling "in geen enkel opzicht onrechtmatig."
http://www.refdag.nl/artikel/1359416/De+achterkant+van+alNakba.html

Twietwiet!
(bron)

Op Flickr schrijft Michael Jacobs:
'Recently I was diagnosed with Asperger's Syndrome, an autistic disorder. Now I understand much better why I take pictures all the time. Other people may use photography as a way to simply record (their) history, but I need to understand the world around me. That's why I want to tell a story with my photographs - I always ask myself "What is happening here?" Others may feel a desire to take beautiful photos - they have a rather fixed idea about reality which they want to reproduce. They are not open to the unexpected, it upsets their sense of what is acceptable to them, or safe. They limit themselves to nice-looking buildings or persons, but I would be embarassed to show such images. I consider photography to be an art form, not merely a consumers' technique.
Joined: October 2004
Hometown: Amsterdam
Currently: Amsterdam, Netherlands
I am: Male and Single
Occupation: Photographer'
http://www.flickr.com/people/michaeljacobs/

Mischael die ook weleens door het CIDI wordt ingehuurd, werd nu aangestuurd door een groepje zionisten van wie enkelen vlak voordat ze Felix Meritus betraden snel een keppeltje opdeden, kennelijk om duidelijk te maken dat ze echt joods zijn. Toen ik op mijn beurt een foto van het groepje maakte zei de middelste knaap op de onderste afbeelding hierboven dat als ik een foto van hem maakte hij me in elkaar zou slaan. Ik wees de hevig transpirerende knaap erop dat ik dan de politie erbij zou halen, hetgeen hem ogenblikkelijk een toontje lager deed zingen en ik vervolgens deze foto van hem en zijn entourage maakte. De jongeman rechts op de afbeelding sprong tussenbeide voordat zijn vriend iets kon ondernemen. Meer over deze zionistische jongeren later. Jongens, jullie hebben mijn visitekaartje, wanneer jullie deze foto zien, laat dan iets van je vernemen. Ik wil op deze weblog met jullie in discussie over jullie extremistische opvattingen.

(stanvanhoucke.blogspot.com)

In 2003 ontving Stan van Houcke de prijs voor "Journalist voor de Vrede", die door het Humanistisch Vredesberaad (HVB) jaarlijks wordt toegekend aan een journalist in het Nederlandse taalgebied die zich onderscheiden heeft door onafhankelijke, objectieve en kritische berichtgeving, en aldus bijgedragen heeft tot een cultuur van vrede en rechtvaardigheid.

2 comments:

  1. Psst.
    Het gebouw het Felix Meritis met een i, Welvarend door Verdiensten (haha, bolwerk van de CPN na de oorlog).

    ReplyDelete