29 June 2010

Joodse Kutmarokkaantjes

Dat een "incident met een Jood" al gauw wordt bestempeld als "antisemitisme" wordt trouwens nog eens geillustreerd met dit incidentje: Joodse man wordt door "Marokkanen bekogeld met eieren". Het altijd zo evenwichtige dagblad de Telegraaf besteedt er aandacht aan in de papieren krant, maar ook een beetje in dit artikel "Noodklok over antisemitisme" waar de geplaagde man ook nog even aan het woord komt. En wat blijkt 3 dagen later: de politie heeft de "Marokkanen" opgepakt en het blijken 3 Joodse buurtgenoten van de man te zijn van 12, 13 en 14 jaar. Joodse Kutmarokkaantjes?

www.krapuul.nl

3 comments:

 1. Het komt er op neer dat de meeste middelbaren en ouderen gewoon niet (meer) kunnen verwerken dat pubers en adolescenten klierig zijn. Wat aan werking van letterlijke klieren te wijten zou kunnen zijn, maar er zit meer achter. Zie hier en hier.

  Kan op de klieren ook nog een "etnisch" stempel gezet worden dan Hebben We Een Probleem waarover blijkbaar acuut een Kamerdebat gehouden dient te worden.

  ReplyDelete
 2. Stel je voor dat ik in het openbare leven boos wordt op iemand, bijv. iemand die in de tram ruw tegen mij aan botst. En dat blijkt een jood te zijn. Ben ik dan een antisemiet? Gaat er dan een klacht naar het CIDI? 'Jood uitgescholden in tram' in de Telegraaf?

  ReplyDelete
 3. Daar zou ik niets over durven verwedden, in dit tijdperk van Identiteitspolitiek.

  ReplyDelete