5 June 2010

Israël: "zelfverdediging", Iran: "staatsterrorisme"

Geen enkel Nederlands nieuwsmedium gebruikt de woorden "ontvoering", "kaping", "gijzelaars", "gevangenschap" en "mediashow" voor het enteren en in beslagnemen van de MS Rachel Corrie, en het opsluiten van de opvarenden. Terwijl toen Iran drie jaar geleden (zonder geweld) hetzelfde deed met een boot van de Britse marine (niet eens burgers met hulpgoederen), die zich niet eens in internationale wateren bevond ('betwiste' wateren, van Iran of Irak), schreef bijna elke krant over de "ontvoering" van de Britse "gijzelaars". De EU kwam razendsnel met een veroordeling en een oproep om de Britten vrij te laten. Minister Maxime Verhagen noemde het publiekelijk "een daad van staatsterrorisme".Verhagen: actie Iran is daad van staatsterrorisme

30 MAART 2007

BREMEN (ANP) - De Europese Unie ziet de aanhouding door Iran van vijftien Britse militairen als "een daad van staatsterrorisme". Dat zei minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken vrijdag na afloop van informeel overleg met zijn EU-collega's in Bremen.

De EU veroordeelde verder de arrestatie en het vasthouden door Iran van de vijftien Britse marinemensen. De unie vraagt hun onmiddellijke vrijlating.
Als de Britten niet "op korte termijn" worden vrijgelaten, zal de EU beslissen over "passende maatregelen". Wat die zijn, wilde vrijdag niemand zeggen. Tot het opschorten van bezoeken van ministers, besloten ze in elk geval nog niet.

Maar wanneer Israël het met buitenproportioneel geweld doet (de getuigenverklaringen druppelen binnen) weigert Verhagen het te veroordelen, verkondigt dat het een legale actie betrof, en stemt tegen een eis tot een onafhankelijk onderzoek van de VN-Mensenrechtenraad. En u weet wel waarom.


Minister Maxime Verhagen ontving op 29 april j.l. een prijs van het American Jewish Committee (AJC) voor "zijn inzet voor democratische waarden en zijn diepe vriendschap met Israel". Lees ook: Joodse lobby bedankt Maxime Verhagen

No comments:

Post a Comment